Η επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλητή είναι το ζητούμενο για τους Λος Άντζελες Λέικερς. Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, οι “Λιμνάνθρωποι” έκαναν δύο υπερβάσεις προσθέτοντας στη μηχανή τους τους Στιβ Νας και Ντουάιτ Χάουαρντ. Οι Big Three (Νας – Μπράιαντ – Χάουαρντ) χρειάζονται, όμως, και το κατάλληλο supporting cast προκειμένου να μπορέσουν να οδηγήσουν την ομάδα του Μάικ Μπράουν στην κορυφή.

Οι ρολίστες αποτελούν μία σημαντική κατηγορία σε κάθε ομάδα, αφού είναι αυτοί που -πολλές φορές- παίρνουν λίγη από τη λάμψη των αστεριών δίνοντας το κάτι παραπάνω.

Παίκτες με την ποιότητα και την εμπειρία του Ματ Μπαρνς δεν βρίσκονται εύκολα τη δεδομένη χρονική στιγμή, γι αυτό η διοίκηση των Λέικερς προσπαθεί να κρατήσει το δυναμικό φόργουορντ στο Λος Άντζελες. Ο 32χρονος παίκτης είναι unrestricted free agent, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί, στοιχείο που κάνει πιο δύσκολο το έργο των “Λιμνανθρώπων”.

Είμαι ελεύθερος αυτή τη στιγμή. Επομένως οι Λέικερς είναι μία από τις ομάδες με τις οποίες μιλάω. Υπάρχουν δυο – τρεις ακόμα ομάδες. Ελπίζω να τελειώνω γρήγορα με την υπόθεση της σύλληψής μου ώστε να μπορέσω να προχωρήσω τις διαπραγματεύσεις και να συνεχίσω την καριέρα μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρνς, ο οποίος μετά από δύο χρόνια στο Λος Άντζελες δεν θα έλεγε “όχι” σε μία αλλαγή…