Η αίσθηση των περισσότερων “λέει” sweep και η αλήθεια είναι ότι οι δύο πρώτοι Τελικοί μόνο ανταγωνιστικοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι Lakers προηγήθηκαν με +32 στον 1ο αγώνα και τον κέρδισαν με +18. Προηγήθηκαν με +18 στον 2ο και τον κέρδισαν με +10. Το Miami απλά δεν δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα του L.A.

Κάτι οι τραυματισμοί των δύο καλύτερων παικτών της Heat στα Playoffs, του Bam Adebayo και του Goran Dragic, κάτι η ποιότητα και δυναμικότητα των -πολύ διαβασμένων, εκτός των άλλων- Lakers, δημιουργούν την εντύπωση ότι ίσως και να οδεύουμε προς το 10ο sweep στην ιστορία των Τελικών. Ναι, η ομάδα του Frank Vogel είναι απλά καλύτερη. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα Playoffs.

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω στατιστικό στοιχείο.

Οι Lakers έχουν βρεθεί στο γήπεδο συνολικά 816 αγωνιστικά λεπτά σε αυτά τα Playoffs. Ο συνολικός χρόνος που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ είναι 562’03’’. Στο 68,9% των αγώνων τους, δηλαδή, έλεγχαν το σκορ. Κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα πολύ καλά τους ξεκινήματα. Η ομάδα του Los Angeles έχει κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη σε 11 από τους 17 αγώνες. Το ρεκόρ της σε αυτά τα ματς: 11-0.

Η κυριαρχία των Lakers από την αρχή των αγώνων συμβαίνει και στους Τελικούς. Κι ας βρέθηκαν πίσω με 10-23 στον 1ο αγώνα της σειράς. Με τις δύο ομάδες να έχουν παίξει μέχρι στιγμής συνολικά 96 λεπτά, οι Lakers προηγήθηκαν σε 81’20’’ από αυτά. Η Heat, αντίστοιχα, διατήρησαν το προβάδισμα για 9’51’’, ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες για 3’56’’. Όχι ότι προκαλεί έκπληξη αυτό. Βλέπετε, οι Lakers έχουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην πρωτοπορία των σειρών, όσο κυλούν τα Playoffs.

Στον 1ο γύρο είχαν το προβάδισμα στο 61,4% της σειράς με το Portland. Το ποσοστό αυξήθηκε στη σειρά με το Houston (64,6%) και εκτοξεύτηκε στο 74,3%, στους δυτικούς Τελικούς, απέναντι στο Denver. Στους Τελικούς με το Miami, δε, το αντίστοιχο νούμερο έχει φτάσει το 84,7%. Απόλυτη κυριαρχία.