Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια ο Ντουέιν Ουέιντ θα σταματήσει να αγωνίζεται με τη φανέλα των Μαϊάμι Χίτ, αφού αποφάσισε να μεταγραφεί στους Σικάγο Μπουλς, ανοίγοντας έτσι μία νέα σελίδα στην καριέρα του.

Ο 34χρονος γκαρντ θέλησε με δημόσια ανακοίνωσή του να αποχαιρετήσει την ομάδα και τον κόσμο του Μαϊάμι, ενώ παράλληλα δήλωσε ευγνώμον που θα παίξει για την ομάδα που τον έκανε να αγαπήσει το μπάσκετ. Στους «ταύρους», ο Ουέιντ θα συνεχίσει να φορά την φανέλα με τον αριθμό 3, την οποία του παραχώρησε ο  Νταγκ Μακ Ντέρμοτ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Αναλυτικά  όσα έγραψε ο Ντουέιν Ουέιντ:

«Αγαπητό Μαϊάμι, αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και συναισθηματική απόφαση. Ύστερα από δεκατρία χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω ένα νέο ταξίδι με τους Σικάγο Μπουλς. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά νομίζω πως ήταν η πιο σωστή για εμένα και την οικογένειά μου. Ξεκίνησα την καριέρα μου στους Μαϊάμι Χιτ το 2003 και για εμένα ήταν τιμή να παίξω για αυτούς και να βοηθήσω να χτιστεί μια ομάδα που πήρε τρία πρωταθλήματα! Κοιτάζω πίσω με υπερηφάνεια όσα έχουμε πετύχει μαζί. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια Άριζον, στον Πατ Ράιλι, τον Έρικ Σποέλστρα, το προπονητικό επιτελείο και ολόκληρο τον οργανισμό των Χιτ.

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω την κοινότητα του Μαϊάμι και ειδικότερα το #HEATNATION για την αγάπη και την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πραγματικά απίστευτη! Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από τα θετικά μηνύματα που έλαβα από τους φιλάθλους που θέλουν το καλύτερο για εμένα και ξέρω πως θα υποστηρίξουν την απόφασή μου. Οι εκπληκτικές αναμνήσεις και οι στιγμές που ζήσαμε με τρεις παρελάσεις στην πόλη για τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε και πέντε τίτλους περιφέρειας θα μείνουν για πάντα μέσα στην καρδιά μου τώρα που ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Μεγαλώνοντας στο Ρόμπινς του Ιλινόις, δεν είχα φανταστεί ποτέ πως θα ήταν δυνατή μια καριέρα στο ΝΒΑ και πως κάποια στιγμή θα φορούσα τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς.

Σε νεαρή ηλικία εμπνεύστηκα βλέποντας τους Μπουλς να προοδεύουν. Η πιο πολύτιμη ανάμνησή μου είναι που θυμάμαι τον πατέρα μου να παίζει μπάσκετ στα γήπεδα του Φέρμπι Ελεμένταρι Σκουλ. Δεν ξέχασα ποτέ από πού προέρχομαι και είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να παίξω για την ομάδα που πρώτη με έκανε να αγαπήσω το παιχνίδι. Πολλά μέλη της οικογένειάς μου ζουν ακόμα στο Σικάγο και είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην πόλη που βρίσκεται τόσο κοντά στην καρδιά μου. Ανυπομονώ να επιστρέψω στις ρίζες μου και ότι άλλο έρχεται μπροστά μου. Με αγάπη και σεβασμό, D-Wade».

Deadstock. It's all yours D Wade. #welcome

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Doug McDermott (@dougmcd03) στις