Οι Τορόντο Ράπτορς φαίνεται ότι έχουν βρεί το κουμπί των Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους έχουν κερδίσει 2 συνεχόμενες φορές. Μετά την χθεσινοβραδυνή τους νίκη με 105-99 και την ισοφάριση της σειράς σε 2-2 όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση, αλλά μεγάλο φαβορί παραμένει η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην επίθεση είχαν Κάιλ Λάουρι να τελειώνει το πρώτο μέρος του ματς με 20 πόντους και 4/6 τρίποντα και ν τους οδηγεί και στην άμυνα είχαν τους Μπιγιόμπο Κάρολ που αλλοίωναν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους και χάρη στη πολύ καλή τους τακτική στην άμυνα οι «Καβς» είχαν 3/22 τρίποντα στο ημίχρονο. Και κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 57-41 υπέρ των Ράπτορς.

Στο δεύτερο ημίχρονο oι φιλοξενούμενοι ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο θυμήθηκαν τον καλό τους πρόσωπο και παίζοντας καταπληκτική άμυνα κατά διαστήματα πήγαν στην τελευταία περίοδο του ματς έχοντας μειώσει σε 78-69. Και στο τέταρτο δεκάλεπτο είδαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με το Κλίβελαντ να προσπαθεί να περάασει μπροστά και 2′ μετάτην έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Φράι με τρίποντο μείωσε σε 78-77 και έβαλε φωτιά στον αγώνα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι 8,21′ πριν το τέλος του ματς πέρασαν μπροστά στο σκορ(83-84) χάρη σε λέι απ του Λεμπρόν Τζέιμς. Όμως το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος χάρη στο εξαιρετικά δύσκολο σουτ του ΝτεΡόζαν που διαμόρφωσε το 103-99 και μάλιστα στην επόμενη φάση ο Κάρολ έπαιξε φανταστική άμυνα στον Σμιθ και τον υποχρέωσε να σουτάρει αίρμμπολ. Η νίκη κλείδωσε 22,5 δεύτερα πριν το τέλος όταν ο Λάουρι με ωραίο ντράιβ έγραψε το 105-99 και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 βάζοντας φωτιά στον τελικό της Ανατολικής περιφέρειας.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν φυσικά το τρόμερο περιφεριακό τους δίδυμο ο Ντερόζαν και ο Λόουρι που σκόραραν 32 και 35 πόντους αντίστοιχα. Με τον πλέιμεικερ των Ράπτορς να έχει 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισαν μόνο ο Λεμπρόν Τζέιμς με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ίρβινγκ με 26 πόντους και 6 ασίστ.

Most 35-point playoff games in Raptors history: pic.twitter.com/eSiEo2kbqs

— SportsCenter (@SportsCenter) May 24, 2016