Το Μιλγουόκι δεν παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια και αυτό οδήγησε σε δύο συνεχόμενες ήττες απέναντι στο Τορόντο. Η εξαίρετική αμυντική παρουσία των Ράπτορς, που έτσι και αλλιώς αποτελεί το «όπλο» τους στα φετινά playoff (102 πόντους ανά 100 κατοχές,97,5 πόντους ανα 100 κατοχές στον Καναδά) δεν επέτρεψε στους Μπακς να κάνουν το παιχνίδι τους.

Το πρόβλημα έγκειται στο spacing των «Ελαφιών» λόγων των κακών ποσοστών στα τρίποντα. Συγκεκριμένα, οι Μπακς εκτελούσαν με 37% από τα 7,25 στο πρώτο γύρο, 34% στα ημιτελικά περιφέρειας και στα τέσσερα παιχνίδια των τελικών της Ανατολής το ποσοστό έπεσε στο 29,9%. Το παραπάνω δεδομένο έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι στο ζωγραφιστό, κυρίως για τον Αντετοκούνμπο, ώστε να βρεθούν εύκολοι πόντοι για την ομάδα του Μάικ Μπούντεχολζερ.

Με αυτόν τον τρόπο, το Μιλγουόκι είναι λιγότερο παραγωγικό στην επίθεση κάτι που φέρνει την σειρά στα μέτρα των Ράπτορς. Οι αλλαγές που έκανε ο Νικ Νερς βάζοντας για αρκετή ώρα τον Λέοναρντ πάνω στον Γιάννη είχε αποτελέσμα να το περιορίσει, καθώς και μόνο η παρουσία του «Klaw» κάνει λιγότερο επιθετικό τον «Greek Freak», ενώ ο Γκασόλ είναι εξαιρετικός στις τοποθετήσεις τους μέσα στην ρακέτα.

Η παρουσία των Λέοναρντ και Γκασόλ εξουδετερώνει ως ένα βαθμό την ορμητικότητα του Αντετοκούνμπο. Η λύση στα παραπάνω προβλήματα μπορεί να δοθεί μόνο από τα 7,25. Μόλις 3 παίκτες( Μίντλετον, Μπρόγκτον και Χιλ) ξεπερνούν το 35% στο τρίποντο στην σειρά με τους Ράπτορς με τους Μπλέντσο(που κάνει τραγική συνολικα σειρά με 22% από τα 7,25), Μίροτιτς (30%), Λόπεζ(30%), Ιλιάσοβα(29%) να μην έχουν βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

Οι Μπακς χρειάζεται να παίξουν με τον τρόπο που τους οδήγησε μέχρι εδώ, αν τα σουτ μπουν τότε οι πιθανότητες αυξάνονται στο να βρεθεί λύση στην αμυντική μέγγενη που έχουν δημιουργήσει οι Ράπτορς μέσα στο ζωγραφιστό.