Τέτοιες ημέρες θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά στο ΝΒΑ. Ακόμα και σενάρια σαν αυτό που έγραψε ο Farbod Esnaashari του Sports Illustrated, το οποίο θέλει τους Brooklyn Nets να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Houston Rockets για τον James Harden!

Εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο, τότε οι Nets θα συνθέσουν μία επιθετική τριάδα όνειρο, καλύτερη από κάθε άλλη στο σύγχρονο ΝΒΑ, με τους Kevin Durant, James Harden και Kyrie Irving στην ίδια ομάδα. Το αν θα μπορέσουν να “δέσουν” μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα γίνει αυτομάτως contender, βέβαια, είναι μία άλλη ιστορία…

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του SI, οι Nets διαπραγματεύονται την ανταλλαγή του Harden με κάποιους εκ των Spencer Dinwiddie, Caris LeVert, Taurean Prince και Jarrett Allen, ουσιαστικά δηλαδή τους καλύτερους παίκτες που διαθέτουν πέρα από τους δύο σούπερ σταρ (Durant – Irving).

Τη σεζόν που πέρασε ο Harden είχε 34,3 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο Kevin Durant έχασε ολόκληρη τη σεζόν 2019-20 και δεν έχει παίξει μπάσκετ από τα Playoffs του 2019. Μέχρι να τραυματιστεί, πάντως, ήταν ένας από τους 2-3 κορυφαίους παίκτες σε όλο το ΝΒΑ, έχοντας 26,0 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ ανά αγώνα.

Πολύ καιρό έχει να παίξει μπάσκετ και ο Irving, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πέρυσι και συμμετείχε σε μόνο 20 αγώνες των Nets, με απολογισμό 27,4 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 6,4 ασίστ κατά μέσο όρο. Κάντε μία πρόσθεση των στατιστικών που είχαν αυτοί οι τρεις την τελευταία χρονιά που έπαιξαν μπάσκετ και θα έχετε σύνολα που παραπέμπουν σε νούμερα… ομάδας: 87,7 πόντοι, 18,2 ριμπάουντ και 19,8 ασίστ ανά αγώνα!