Η σαμπάνια από τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών Ουόριορς δεν έχει στεγνώσει ακόμη από τις φανέλες τους. Έστω κι αν ο ηττημένος των Τελικών, ΛεΜπρον Τζέιμς, «ακονίζει» τα νύχια του. Τις αλλαγές από την γεμάτη ανατροπές offseason και την free-agency δεν τις έχει συνηθίσει ακόμη το μάτι. Οι νέοι σταρ θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι εκεί και οι παλιοί αστέρες… δεν βαριούνται να σκοράρουν και να κάνουν αυτό που αγαπούν. Αγάπη; Αυτό είναι για χρόνια το μότο του ΝΒΑ (“I Love This Game”), που φέτος παραφράστηκε ελαφρώς και εξελίχθηκε σε… «λόγο για να παίζουμε», όπως το σύνθημα ThisIsWhyWePlay! Όπως και να έχει, όποια ανάμνηση κι αν έχει κάποιος από την περσινή σεζόν ή από τις προηγούμενες… 69 του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετμπολ του κόσμου, η νέα ρέγκιουλαρ-σίζον έφτασε!

Η κανονική περίοδος του ΝΒΑ αρχίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/10) με 3 αναμετρήσεις. Το basketblog.gr θέλησε να σας βάλει από νωρίς στο κλίμα, αφενός με την παρουσίαση των δύο Περιφερειών και την μίνι-ανάλυση των Ατλάντικ, Σέντραλ, Σάουθιστ στην Ανατολή και των Νόρθουεστ, Σάουθουεστ και Πασίφικ στην Δύση. Και αφετέρου με την συνέντευξη των Νικ Καλάθη και Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι οποίοι έχοντας παρελθόν και πιθανότατα μέλλον στις Η.Π.Α., έδωσαν τις δικές τους προβλέψεις για τη σεζόν που ξεκινά το βράδυ της Τρίτης. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το σπουδαίο ματς μεταξύ Σικάγο-Κλίβελαντ (2:00π.μ., OTE Sport 4 HD), ενώ την ίδια ώρα η Ατλάντα θα υποδεχθεί το Ντιτρόιτ. Ματς-γιορτή στο Γκόλντεν Στέιτ, όπου οι πρωταθλητές Ουόριορς θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια του περσινού θριάμβου τους κόντρα στη Νέα Ορλεάνη (4:30π.μ., OTE Sport 4 HD). Την ομάδα που απέκλεισαν στον περσινό 1ο γύρο, στον «δρόμο» για τον τίτλο τους. Εκτός για τους Ουόριορς ο κόουτς Στιβ Κερ λόγω επέμβασης στη μέση και στη θέση του ως υπηρεσιακός ο ασίσταντ, Λουκ Ουόλτον.

Το τζαμπ-μπολ στο Σικάγο, πάντως, θα περιλαμβάνει και τους δύο σταρ των αντιπάλων. Καθώς ο γκαρντ των Μπουλς, Ντέρικ Ρόουζ επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι έχει ακόμη «θολή» εικόνα από το κάταγμα στο ζυγωματικό το οποίο υπέστη πριν την έναρξη των φιλικών… Ο MVP του 2011 αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο φιλικό με το Ντάλας, με 8π. σε 10΄ και δεν θέλει να χάσει την πρεμιέρα. Κάτι που δεν επιθυμεί ούτε ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση και ξεκουράστηκε τις τελευταίες ημέρες, όμως ξεκαθάρισε πως θα είναι παρών, ώστε να δώσει συνέχεια στο σερί 12 παρουσιών του σε πρώτο ματς σεζόν, σε όλη την καριέρα του. Μάλιστα, ο κόουτς των Καβς, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε πως δεν υπάρχει περιορισμός λεπτών για τον ηγέτη του, ο οποίος πέρσι είχε 36,1΄, τη μικρότερη της καριέρας του. Εκτός για τους περσινούς φιναλίστ ο τραυματίας Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ οι Κέβιν Λαβ και Τρίσταν Τόμπσον αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά…