Ο Τζέρεμι Λιν δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση παίκτη που αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Ο 27χρονος πρώην παίκτης των Λέικερς και νυν των Σάρλοτ Χόρνετς είναι ο μοναδικός Αμερικανός με ρίζες από την Ταϊβάν που έχει καταφέρει να αγωνιστεί στον “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ, ενώ παράλληλα είναι και από τους ελάχιστους απόφοιτους του κολλεγίου του Χάρβαρντ! που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο. Χωρίς να έχει δεχτεί κάποια αθλητική υποτροφία και μένοντας εκτός των επιλογών του draft του 2010, η πορεία του προς την εδραίωση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αποτελεί σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Αν λοιπόν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να ταιριάξει στο ΝΒΑ, ο Τζέρεμι Λιν είναι ο κατάλληλος για να σας εξηγήσει. Με αφορμή την μετακίνηση του από τους Λος Άντζελες Λέικερς στους Σάρλοτ Χόρνετς, ο 27χρονος παίκτης αποφάσισε να γυρίσει ένα βίντεο-παρωδία προσφέροντας συμβουλές για την ταχύτερη προσαρμογή, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το “πλούσιο” υποκριτικό του ταλέντο. Με την βοήθεια αρκετών σταρ του ΝΒΑ όπως ο Στεφ Κάρι, ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο Ντε Άντρε Τζόρνταν, ο Τάισον Τσάντλερ και ο Κάιλ Κόρβερ, μας παρουσιάζει με ξεκαρδιστικό τρόπο τα βασικά συστατικά για την ιδανική προσαρμογή στο κλίμα του ΝΒΑ. Ποιά είναι αυτά; Επικοινωνία, αυτοθυσία,μόδα, χορός και μουσική.

Ο Αμερικανός δίνει συμβουλές για την σωστή επικοινωνία με τους συμπαίκτες, δέχεται στυλιστικές παρεμβάσεις από τους Τάισον Τσάντλερ και Κάιλ Κόρβερ, ενώ διδάσκεται μαθήματα χορού από τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Τέλος μαθαίνει και τα πιο “in” μουσικά κομμάτια από τον Στεφ Κάρι. Ο συνδυασμός όλων των συμβουλών που του έχουν δωθεί, τον οδηγεί σε μια απολαυστική πρώτη συνάντηση με τους νέους του συμπαίκτες στη Σάρλοτ. Στο τέλος του βίντεο υπάρχουν σκηνές άφθονου γέλιου από τα γυρίσματα, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον Ντουάιτ Χάουαρντ να χορεύει, τραγουδώντας παράλληλα σε “freestyle” ρυθμό, ενώ την παράσταση αναμφίβολα κλέβει η μικρή Ράιλι Κάρι. Η κόρη του ηγέτη των Γουόριορς κρύβει μια “εκκολαπττόμενη” σταρ μέσα της, κλέβοντας όλη την δόξα με το ταλέντο της στον χορό, τόσο από τον Τζέρεμι Λιν, όσο και από τον πατέρα της.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο:

Δημοσθένης Παπαδημητρίου