Λίγα, αλλά καλά παιχνίδια, περιλάμβανε η απερχόμενη βραδιά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η μεγάλη έκπληξη έλαβε χώρα στο “Staples Center” του Λος Άντζελες, όπου οι Κλίπερς υποτίμησαν για δεύτερη φορά τους Πέισερς και την πάτησαν ξανά. Στην τιτανομαχία της Οκλαχόμα, ο… τριπλός Ουέστμπρουκ νίκησε τον Άντονι Ντέιβις, ενώ οι Μάτζικ “‘άλωσαν” το Ντιτρόιτ και οι Νικς υπέταξαν τους Κινγκς!

Τα παιχνίδια:

Λος Άντζελες Κλίπερς – Ιντιάνα Πέισερς 102-111

Οι Κλίπερς βρίσκονταν σε καλή φόρμα και ήθελαν να πετύχουν μια εύκολη εντός έδρας νίκη, αλλά λογάριαζαν χωρίς τους Πέισερς. Η ομάδα της Ιντιάνα έπαιξε έξυπνα, άντεξε στην αρχική πίεση και από το δεύτερο δωδεκάλεπτο και μετά ξεκίνησε μια φοβερή αντεπίθεση, επιστρέφοντας δριμύτερη από το -15.

Το 23-8 δεν άργησε να γίνει 27-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου, στο 21′ προσπέρασε με 40-42, αλλά το ημίχρονο έληξε 52-48 υπέρ των γηπεδούχων. Το δεύτερο μέρος άνηκε εξ’ ολοκλήρου στους παίκτες του Νέιτ ΜακΜίλαν, οι οποίοι κυριάρχησαν πλήρως και κατάκτησαν επιβλητικά το ροζ φύλλο με 111-102, ξεφεύγοντας μάλιστα κάποιες στιγμές με μεγάλη διαφορά.

Οι “φτωχοί συγγενείς” είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τους Μπλέικ Γκρίφιν (24 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κρις Πολ (18 πόντοι, 11 ασίστ) και Τζέι Τζέι Ρέντικ (15 πόντοι με 5/11 τρίποντα), όμως οι Πέισερς ευτύχισαν να έχουν απίστευτο πλουραλισμό στο σκοράρισμα, καθώς είχαν 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (αρχισκόρερ ο Θάντιους Γιανγκ με 17 πόντους).

Στατιστικά ΕΔΩ

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Νιου Ορλίνς Πέλικανς 101-92

Τι να πει κανείς για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ; Ο “πυραυλοκίνητος” πόιντ γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ άφησε ξανά τους πάντες με το… στόμα ανοιχτό και οδήγησε την ομάδα του στη σπουδαία επικράτηση επί των Πέλικανς με 101-92, σημειώνοντας το πέμπτο διαδοχικό του τριπλ-νταμπλ!

Με μοναδικό του ψεγάδι τα 2/8 τρίποντα, ο φυσικός ηγέτης των “κεραυνών” έκανε όλα τα άλλα τέλεια, έχοντας συνολικό απολογισμό 28 πόντους, 17 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αναγκάζοντας τις “σφήκες”, θέλοντας και μη, να υποταχθούν στην κυριαρχία του.

“Στράφι” πήρε η συγκλονιστική εμφάνιση του Άντονι Ντέιβις (37 πόντοι, 15 ριμπάουντ), ο οποίος ήταν εντελώς μόνος του. Θετική παρουσία για τους νικητές είχε και ο Ενές Καντέρ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ!

Στατιστικά ΕΔΩ

Νιου Γιορκ Νικς – Σακραμέντο Κινγκς 106-98

Παλικάρια ήταν οι Σακραμέντο Κινγκς στο “Madison Square Garden”, καθώς αντιστάθηκαν σημαντικά κόντρα στους εξαιρετικά “διαβασμένους”, Νιου Γιορκ Νικς, όμως στο τέλος έφυγαν ηττημένοι από το “Μεγάλο Μήλο”: 106-98.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκς κυριάρχησε στα ριμπάουντ (14), συνεισφέροντας και 15 πόντους, τη στιγμή που οι Καρμέλο Άντονι (20 πόντοι), Ντέρικ Ρόουζ (20 πόντοι) και Μπράντον Τζένκινς (19 πόντοι), συγχρονίστηκαν στην επίθεση, κάνοντας θραύση.

Δεν έφταναν για τους “βασιλιάδες” ο ασταμάτητος ΝτεΜάρκους Κάζινς (36 πόντοι) και ο καλός κατά διαστήματα Ρούντι Γκέι (22 πόντοι με 7/18 σουτ εντός πεδιάς). Πολύ άστοχος ήταν ο Κώστας Κουφός με 2 πόντους και 1/7 δίποντα, αλλά μάζεψε 11 ριμπάουντ!

Στατιστικά ΕΔΩ

Ντιτρόιτ Πίστονς – Ορλάντο Μάτζικ 92-98

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι έλαβε χώρα και στο Ντιτρόιτ, όπου οι Πίστονς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας τους και “παραδόθηκαν” στο τέλος στους πιο παθιασμένους Ορλάντο Μάτζικ, οι οποίοι πανηγύρισαν στο τέλος (98-92).

Το επί μέρους σκορ 35-23 του δεύτερου δωδεκάλεπτου ήταν εκείνο που έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ στους φιλοξενούμενους και τους διατηρούσε διαρκώς σε μια μικρή απόσταση, που αποδείχτηκε ιδανική “ασπίδα” μέχρι το φινάλε.

Οι Σέρχι Ιμπάκα (21 πόντοι με 9/11 σουτ εντός πεδιάς) και Νίκολα Βούτσεβιτς (16 πόντοι με 8/14 δίποντα) δημιούργησαν εξαιρετικό δίδυμο στη φροντ λάιν και οι υπόλοιποι τους συμπλήρωναν αρμονικά. Στον αντίποδα, ξεχώρισαν οι Μόρις και Τζάκσον με 21 και 18 πόντους, αντίστοιχα.

Στατιστικά ΕΔΩ