Ο Τζάρεντ Σάλιντζερ παραδέχθηκε ότι εξεπλάγην, αλλά ήταν απλώς ένα «πείραμα». Ο φόργουορντ των Σέλτικς είχε μεν 21π.-19ριμπ. στη φιλική νίκη 95-90 ςπί των Νετς, τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/10), αλλά ομολόγησε πως «στην πρώτη περίοδο μπερδεύτηκα όταν είδα πως απομένουν 5΄ και είμαι ακόμη στο παρκέ, διότι συνήθως ο κόουτς Στίβενς με κάνει αλλαγή στο 7΄. Μετά θυμήθηκα πως παίζουμε λιγότερα λεπτά». Ο Σάλιντζερ αναφερόταν στο «πειραματικό» ματς των 44 λεπτών που δοκίμασε το ΝΒΑ, ώστε να βγάλει συμπεράσματα για τη συνολική διάρκεια.

Η Λίγκα τέσταρε περιόδους 11 (αντί για 12) λεπτών και ενώ ο μ.ο. διάρκειας των αναμετρήσεων είναι 2 ώρες και 15 ως 30 λεπτά, το φιλικό Βοστόνης-Μπρούκλιν είχε διάρκεια 1 ώρας και 58 λεπτών. «Νομίζω πως καταλαβαίνεις μία διαφορά στις αλλαγές παικτών στις αρχές των περιόδων. Πάντως, είναι αλήθεια ότι με ένα λιγότερο τάιμ-άουτ σε 2η και 4η περίοδο, η ροή του αγώνα ήταν καλύτερη», σχολίασε ο τεχνικός των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς.

Από τα υπόλοιπα ματς της Κυριακής, εκτός της νίκης των Ρόκετς του Κώστα Παπανικολάου επί του Γκόλντεν Στέιτ, ξεχώρισε η ανατροπή των Λέικερς επί των Τζαζ. Η ομάδα του Λ.Α. «γύρισε» από το -22 του ημιχρόνου και υπέταξαν 98-91 τη Γιούτα, χάρη σε 26π. του Κόμπι Μπράιαντ. Ο σταρ των «Λιμναίων», πάντως, έγινε θέμα και γιατί υπήρξε το «θύμα» μίας εκπληκτικής -«σταυρωτής» αλλά και πίσω από την πλάτη- ντρίμπλας του Αλεκ Μπερκς! Ο Κόμπι, επίσης, φέρεται να έχει επιχειρήσει να αφυπνίσει τον ρούκι της ομάδας του, Τζούλιους Ραντλ, λέγοντάς του πως «με τον Μπάιρον Σκοτ κόουτς κι εμένα δίπλα σου, θα είσαι ηλίθιος αν δεν τα καταφέρεις!». Μία μέρα νωρίτερα είχε αποκαλέσει ηλίθιους τους ανθρώπους του ESPN, γιατί τον κατέταξαν στο Νο40 των καλύτερων παικτών του ΝΒΑ…Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Σικάγο-Σάρλοτ 101-96 και Οκλαχόμα Σίτι-Μινεσότα 94-112.