ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΛΟΝΔΙΝΟ
 
Ο μικρός μεγαλώνει και… ψηλώνει (ακόμη) και από πέρσι κάνει το λεγόμενο «γκελ» σε κοινό και Τύπο στο ΝΒΑ. Στο Λονδίνο, πάντως, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε για το -επίσημο- ματς της Πέμπτης (15/1, στις 10:00μ.μ., OTE Sport 3) με τους Νικς στην «O2 Arena», τα Μ.Μ.Ε. έκαναν… ουρά για να του μιλήσουν! Ο «Giannis» αποτέλεσε τον πιο περιζήτητο παίκτη του Μιλγουόκι στην Media Day της ομάδας του και ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής, με αιτήματα για δηλώσεις από αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και… νοτιοαφρικάνικα μέσα! Ο «Αντέτο», πάντως, επανέλαβε πως αισθάνεται προσγειωμένος παρά την προβολή και τόνισε πως «αυτό που μετρά είναι να ακούω ευλαβικά κάθε μέρα τον προπονητή μου, γιατί μου έχει πει πως αν συνεχίσω να δουλεύω, δεν υπάρχει ταβάνι για τις δυνατότητές μου!».
 
Στην ερώτηση του basketblog.gr για τις συμβουλές του κόουτς Κιντ, αποκρίθηκε ότι «δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, αλλά είναι δίπλα μου κάθε μέρα». Επισημαίνοντας πως «με χαροποιεί που ο κόουτς πιστεύει σε μένα» και αποκαλύπτοντας ότι «μου έδωσε το τηλέφωνο του Σκότι Πίπεν (σ.σ.: παλαίμαχος φόργουορντ και 6 φορές πρωταθλητής με τους Μπουλς) και του θρύλου των Ρόκετς, Χακίμ Ολάζουον, για συμβουλές»! Μάλιστα, ομολόγησε πως είχε ήδη μία επικοινωνία με τον «Hakeem the Dream», που έχει ταξιδέψει στο Λονδίνο και συναντήθηκε μαζί του. «Ο κ. Ολάζουον είναι από τη Νιγηρία, όπου είναι και η δική μου καταγωγή και έχουμε κάποια κοινά. Συζητήσαμε για λίγο και μου είπε μερικά πράγματα για το μπάσκετμπολ, αλλά μου τόνισε επίσης να μείνω μακριά από τα ναρκωτικά».
 
 
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει γενικά πολλές επισκέψεις στην αγγλική πρωτεύουσα, καθώς για την αφεντιά του έφτασε στην πόλη ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης. Ο διεθνής φόργουορντ δήλωσε πως «μίλησα λίγο μαζί του και το βράδυ της Τετάρτης, που θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, ίσως δειπνήσω μαζί του», ενώ θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί την οικογένειά του, αλλά και τον άλλοτε προπονητή του στον Φιλαθλητικό, Τάκη Ζήβα και καμία δεκαπενταριά φίλους του από την Αθήνα! «Θα τους κάνω το τραπέζι αύριο μετά τον αγώνα», αποκάλυψε ο 20χρονος , που δεν έκρυψε πως «θα ήθελα να είναι εδώ μαζί μου και ο αδερφός μου, Θανάσης». Ο τελευταίος, επιλογή των Νικς στο Νο51 στο ντραφτ του καλοκαιριού, όμως παίζει στη θυγατρική ομάδα της Νέας Υόρκης στο NBDL και ετοιμάζεται για το Showcase της D-League. 
 
Ούτως ή άλλως, βεβαίως, οι φίλοι θα θυμίσουν το ελληνικό παρελθόν του, για το οποίο τα ξένα Μ.Μ.Ε. έδειξαν, μεγάλο ενδιαφέρον. Σε σχετικές ερωτήσεις, ο «Αντέτο» εξήγησε πως μεγαλώνοντας στα Σεπόλια και πουλώντας πράγματα στον δρόμο «ήταν κάτι δύσκολο, όμως δεν θα το άλλαζα με τίποτε!. Είναι κάτι που με έμαθε να είμαι δυνατός». Σε απορία για την Εθνική Ελλάδας, επισήμανε ότι «μου έκανε πολύ καλό η εμπειρία με την Ανδρών και η συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας», ενώ αντιλήφθηκε λάθος μία ερώτηση για το αν θα μπορούσε το Λονδίνο μία ομάδα ΝΒΑ στο μέλλον. Ο Γιάννης δεν κατάβαλε πως επρόκειτο για το θέμα της πιθανής παγκοσμιοποίησης της Λίγκας και της εξάπλωσης στην Ευρώπη και απάντησε να τον ρώτησαν αν ο ίδιος θα έπαιζε στην Αγγλία. Απαντώντας πως «όταν γίνω 37-38 χρονών ίσως αγωνιστώ στην Αγγλία, στην Ισπανία ή και την Ελλάδα»!
 
Την ίδια ώρα που στην «γωνιά» του Μιλγουόκι (ρεκόρ 20-19) ετοιμάζονται για μία «γροθιά» στους ήδη πεσμένους στο καναβάτσο Νικς (5-35) και η αισιοδοξία είναι έκδηλη, στην πλευρά της Νέας Υόρκης τα χαμόγελα ήταν μάλλον αμήχανα. Ο Καρμέλο Άντονι αναμένεται μεν να επιστρέψει στο παρκέ για το παιχνίδι του Λονδίνου (και για επικοινωνιακούς λόγους), όμως η σεζόν είναι ήδη χαμένη. Οι πρόσφατες αλλαγές στο ρόστερ θα συνεχιστούν και ο κόουτς Ντέρεκ Φίσερ, τόνισε πως «είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, όμως όλοι δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι». Ο ρούκι τεχνικός της ομάδας, στην ερώτηση του basketblog.gr για το πώς ενώ σαν παίκτης συνήθισε σε νίκες και τίτλους, βιώνει μία losing σεζόν, απάντησε ότι «κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Ξέρω πως είναι κάτι δύσκολο για μένα, όμως στην ομάδα και την διοίκηση υπάρχει ένα όραμα και το ακολουθούμε, μαθαίνοντας κάθε μέρα». Μάλιστα, φάνηκε να έχει την στήριξη του προέδρου (και κόουτς του στους Λέικερς) Φιλ Τζάκσον, εξηγώντας ότι «έχουμε συνεργαστεί και ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον. Δεν υπάρχει διαφορά στη σχέση μας. Κάποτε ήταν προπονητή-παίκτη και τώρα είναι παράγοντα-τεχνικού». Καταλήγοντας πως “δεν νιώθω την πίεση του κοινού και των εφημερίδων της Νέας Υόρκης γιατί η δουλειά μου είναι να εργάζομαι και όχι να ακούω φήμες ή γκρίνιες”.