Όπως έχουμε τονίσει ξανά μέσα από τα κείμενα για τη Summer League, οι Detroit Pistons αρέσουν ξανά μετά από πολλά χρόνια και μοιάζουν ικανοί να χτίσουν μέσα στα επόμενα (λίγα) χρόνια μια μορφή δυναστείας στην Ανατολή.

Εξελίξιμο ρόστερ

Ακόμα και αν θεωρώ το μέλλον της κοινής σύμπλευσης των Cade Cunningham και Jaden Ivey ατυχή, καθώς είναι αμφότεροι παίκτες που μοιάζουν απρόθυμοι να επιβιώσουν χωρίς τη μπάλα στα χέρια τους, η επόμενη μέρα του Detroit μοιάζει πέρα για πέρα θετική με την ύπαρξη πολλών και ικανών νεαρών αθλητών στο ρόστερ -οι περισσότεροι εκ των οποίων παίζουν ήδη στη Summer League χτίζοντας οικειότητα και χημεία για την “κανονική” σεζόν.

Ο κορμός των Cunningham, Ivey, Shaddiq Bey, Marvin Bagley III, Isaiah Stewart, Hamidou Diallo, Isaiah Livers, Killian Hayes και Jalen Duren -μια σχεδόν δεκάδα παικτών που αθροιστικά μπορούν να κάνουν τα πάντα στο παρκέ και με, ελάχιστες εξαιρέσεις, ταιριάζουν άρτια μεταξύ τους- είναι μόλις 21 ετών (!) και ήδη μοιάζει ικανή να προκαλέσει τρόμο με την επιθετική της αρτιότητα.

Μιλάμε ουσιαστικά για μια μείξη αθλητών που σε 4 περίπου χρόνια, αν όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν μέχρι τότε, θα απέχει μερικά μόνο ακόμα γρανάζια για να βάλει φαρδιά πλατιά το όνομά της στο ΝΒΑ.

 

 

 

O ρόλος των βετεράνων

Αν και είναι ακόμα νωρίς για Hot Takes, οι Pistons θεωρώ πως θα μπουν στην πρώτη δεκάδα της Ανατολής, κάτι που προφανώς μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ρόστερ του coach Dwayne Casey είναι η παρουσία πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους βετεράνων παικτών, οι οποίοι με την εμπειρία και το όνομά τους γεμίζουν αφενός το σύνολο του Michigan και αφετέρου μπολιάζουν με γνώση και τεχνογνωσία τους νεότερους.

  • Δεν είναι τυχαία η αυξανόμενη τάση του Stewart από την περίμετρο δίπλα στον Kelly Olynyk.
  • Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη του κλασικού PG Corey Joseph στο πλευρό των άγαρμπων και άγουρων Hayes, Cunningham και Ivey.
  • Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι Alec Burks και Nerlens Noel δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμα πάρα το γεγονός πως το συμβόλαιό τους προβλέπει υγιές buy out από πλευράς ομάδας.

Ο κύριος σκοπός στους Pistons τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από την ομαλή και στρωτή εξέλιξη των νεότερων παικτών τους.
Και αν αυτή επιφέρει άμεσα και μια είσοδο στο Play In, ποιος θα έλεγε όχι;