Η «Class of 2015» είχε έναν παλαίμαχο παίκτη που περίμενε πώς και πώς να γίνει μέλος του Hall Of Fame κι έναν κόουτς που τόνισε ότι αν είχε την ευκαιρία και την επιλογή ο ίδιος… δεν θα έβαζε ποτέ τον εαυτό του στο παγκόσμιο μουσείο του μπάσκετμπολ! Ο δεύτερος, τεχνικός του πανεπιστήμιου Κεντάκι, δεν έχασε τη διάθεσή του από την απόφαση της πρώην ομάδας του, στο Μέμφις, να μην τον τιμήσει, και αστειεύτηκε στην ομιλία του. Ο Τζον Καλιπάρι άρχισε λέγοντας ότι «δεν πήρα ποτέ ένα ριμπάουντ. Δεν σκόραρα κανέναν πόντο, Δεν έδωσε ποτέ μία ασίστ. Κι όμως, είμαι εδώ…». Ο «Coach-Cal» έγινε «αθάνατος» στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, γιατί σαν προπονητής είχε την τύχη να κοουτσάρει μερικούς σπουδαίους παίκτες και πολλοί από αυτούς ήταν εκεί μαζί του. Συμπληρώνοντας πως «είμαι ευλογημένος που είχα όλες αυτές τις ευκαιρίες, όμως ο λόγος που στέκομαι εδώ είναι οι παίκτες που είχα υπό τις οδηγίες μου», μπροστά από δεκάδες πρώην μαθητές-παίκτες του που στάθηκαν πίσω του για να τον τιμήσουν και να τον ευχαριστήσουν με τη σειρά τους!

Η υπόλοιπη «Τάξη του 2015» περιελάμβανε τους παλαίμαχους Σπένσερ Χέιγουντ, Τζο-Τζο Ουάιτ, Ντικέμπε Μουτόμπο, την άλλοτε σταρ του WNBA, Λίζα Λέσλι, τον διαιτητή Ντικ Μπαβέτα, τον παλαίμαχο παίκτης και κόουτς των Σέλτικς, Τομ Χέινσον, που έγινε μέλος του HOF και με την δεύτερη ιδιότητά του(!) και τον προπονητή Τζορτζ Ράβελινγκ. Αλλά και τον άλλοτε προπονητή της Μελβούρνης, Αυστραλό Λίντσεϊ Γκέιζ, πατέρα του παλαίμαχου παίκτη του Απόλλωνα Πάτρας και των Σπερς, Άντριου Γκέιζ (μέλος του Hall Of Fame από το 2013), τον σταρ του ΑΒΑ Λου Νταμπίερ και τον Τζον Άιζαακς. Ο Καλιπάρι ήταν ο τελευταίος από τα 11 νέα μέλη που μίλησε στο βήμα της εκδήλωσης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη εργασία του σαν χεντ κόουτς, στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

Την παράσταση στις ομιλίες, πάντως, έκλεψε ο Σπένσερ Χέιγουντ, κατά πολλούς αδικημένος για πολλά χρόνια από το Hall Of Fame. Άλλωστε, το 2013 είχε πληροφορηθεί λανθασμένα πως θα γίνει από τότε μέλος, αλλά όταν έμαθε την αλήθεια δήλωσε πως «ήταν σαν να δέχτηκα μία γροθιά στο στομάχι και… ίσως και πιο χαμηλά!». Το 1970 κατέθεσε αγωγή κατά του ΝΒΑ στο Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α., ώστε να μην ισχύει το όριο ηλικίας και η απαιτούμενη 4ετής φοίτηση στο κολέγιο, πριν την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου! Ωστόσο, στην συγκλονιστική ομιλία του, άρχισε λέγοντας: «Θυμηθείτε… Έπαιζα και καλό μπάσκετμπολ! Ο κόσμος ήταν εναντίον μου στην αρχή. Σε όποιο γήπεδο πήγαινα, μου πετούσαν αντικείμενα και μου φώναζαν “καταστρέφεις το μπάσκετμπολ και το NCAA όπως το ξέρουμε” ενώ εγώ έφτασα μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, που μου είπε ότι πιστεύει σε μένα. Γιατί πάλευα για τη μητέρα μου, που βρισκόταν ακόμα πίσω στο Μισισίπι, μαζεύοντας βαμβάκι για να ζήσει, για δύο δολάρια τη μέρα»

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο, που πρόσφατα έμαθε πως θα τιμηθεί και από τους Ατλάντα Χοκς, δήλωσε πως «αν και δεν κέρδισα ένα πρωτάθλημα, είμαι πρωταθλητής για πολλούς ανθρώπους πίσω στην χώρα μου. Είμαι περήφανος που έγινα ο τρίτος Αφρικανός στην ιστορία του ΝΒΑ. Ένας τύπος από του Κονγκό, που ήρθε στις ΗΠΑ χωρίς τίποτα και τώρα είναι μέλος της ιστορίας του ΝΒΑ». Ο αμφιλεγόμενος ρέφερι, Ντικ Μπαβέτα, σημείωσε ότι «έμαθα στην καριέρα μου όλοι να μου φωνάζουν: “Κακή απόφαση! Βρες μία άλλη δουλειά!”» και παραδέχθηκε ότι «δεν έχω συνηθίσει να μου λένε οι άνθρωποι πόσο σπουδαίος διαιτητής ήμουν και ότι τους άρεσε που με είδαν». Η Λίζα Λέσλι επισήμανε πως «είμαι περήφανη που έκανα περήφανη τους γονείς μου, τον σύζυγό μου και τα παιδιά μας» και ο Τομ Χέινσον εξήγησε ότι «παίζοντας για τον θρυλικό κόουτς Ρεντ Άουερμπαχ, είναι σαν να είσαι ασίσταντ κόουτς και μετά είναι πιο εύκολο να γίνεις και πρποπονητής». Τέλος, συγκλονιστική στιγμή και με τον 68χρονο παλαίμαχο πόιντ-γκαρντ των Σέλτικς (1969-79 και από μία σεζόν στη συνέχεια σε Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Κάνσας Σίτι Κινγκς) Τζο-Τζο Ουάιτ, που λόγω προβλημάτων ομιλίας από έναν όγκο στον εγκέφαλο, είχε προετοιμάσει την ομιλία του και την παρουσίασε με βίντεο