Με ανατροπή και περίσσια ψυχικά αποθέματα το Kansas λύγισε το North Carolina στο φετινό τελικό του Final 4 του NCAA και με σκορ 72-69 κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η 4η κατάκτηση στην ιστορία της ομάδας και η τελευταία είχε καταγραφεί πριν από 14 χρόνια, οπότε το φετινό τρόπαιο κρίνεται ιστορικό για τους Jayhawks.

Από την άλλη, οι Tar Heels του North Carolina προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους διαφορά, αλλά δεν κατάφεραν να «πατήσουν» στο συγκεκριμένο προβάδισμα και έτσι αρκέστηκε στις 6 κατακτήσεις, με την τελευταία να συμβαίνει το 2017.

Κορυφαίος στον τελικό ήταν ο ΜακΚόρμακ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς το Κάνσας και άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Ουίλσον (15) και Μπράουν (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

 

Στην αντίπερα όχθη, οι Μπέικοτ (15 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και Ντέιβις (15 πόντους, 10 ριμπάουντ) ήταν «διπλοί», ενώ οι Μάνεκ και Λοβ σημείωσαν 13 πόντους έκαστος.

 

Ωστόσο MΟP του Final 4 αναδείχθηκε ο Οτσάι Αγκμπάτζι, μετρώντας στον τελικό 12 πόντους, ενώ στον ημιτελικό του Κάνσας με αντίπαλο το Βιλανόβα είχε 21 πόντους.

Ο 21χρονος γκαρντ πανηγύρισε με την οικογένεια του την κατάκτηση του τίτλου και ξέσπασε σε κλάματα: