Στις 2 Νοεμβρίου ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ οδήγησε τη διαδρομή του Μαραθώνιου της Νέας Υόρκης. Πίσω του ακολούθησε αντιπροσωπεία από 24 συνταξιούχους αθλητές και πρώην διοικητικά στελέχη, οι οποίοι έτρεχαν παρέα με παιδιά των γύρω περιοχών. Το όλο εγχείρημα διοργανώθηκε από την οργανωτική επιτροπή της New York Road Runners με σκοπό την στήριξη νεανικών προγραμμάτων γυμναστικής και τρεξίματος. Το NBAπροχώρησε σε δωρεά 26, 200 δολαρίων.

«Ο μόνος δισταγμός μου για την συμμετοχή μου στον Μαραθώνιο, ήταν πως θα έτρεχα μόνο ένα μέρος του και όχι ολόκληρη τι διαδρομή. Νομίζω ότι για εμάς είναι σημαντικό , γιατί ξέρουμε ότι πρόκειται να κριθούμε ανάλογα, με διαφορετικό τρόπο από αυτά που κάνουμε ως μια επιχείρηση ή στο γήπεδο για το μεγαλύτερο αντίκτυπο που έχουμε» είπε ο 52άχρονος Άνταμ Σίλβερ.

Ο πρώην σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ, Ντικέμπε Μπουτόμπο τόνισε:

«Πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν πως επρόκειτο να περπατάω μετά από ένα σημείο, λόγω της απόσυρσής μου πριν πέντε χρόνια από το μπάσκετ. Αλλά χαίρομαι που κατάφερα να πιέσω τον εαυτό μου. Τρέχοντας τόσα χρόνια στα γήπεδα του μπάσκετ είναι ωραίο να βρίσκομαι και να τρέχω εκεί έξω».

«Τρέχω όλη μου τη ζωή με ψηλά παπούτσια και έτσι δεν ξέρω πως είναι να τρέχεις με παπούτσια που έχουν κοντή κοψιά. Φορώντας αυτά τα παπούτσια έδωσα ένα νέο στίγμα, το στίγμα του Ντικέμπε Μουτόμπο και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Κρίς Μούλιν, Τάινι Άρτζιμπαλντ, Μπέρναρντ Κινγκ, Τσαρλς Όκλεϊ, Ντάριλ Ντόκινς, Τζέισον Κόλινς, Σουίν Κας, Ραθ Ρίλεϊ και Τερέζα Έντουαρτς είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετείχαν στη διοργάνωση, δίνοντας το παρόν και ενισχύοντας αυτήν την σημαντική προσπάθεια.

Φαίνεται λοιπόν πως το μπάσκετ στην Αμερική, μπαίνει και με άλλους τρόπους στις ζωές των ανθρώπων, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η συμμετοχή όλων αυτών των σπουδαίων ανθρώπων του μπάσκετ σε μια διοργάνωση που εμπνέει τους νέους και στηρίζει την άθληση είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να λαμβάνεται ως παράδειγμα. Επομένως είναι μια ευκαιρία να υπάρξουν μιμητές, ακόμη και στη χώρα μας με την πρώτη ευκαιρία να παρουσιάζεται αύριο (9/11) στον Μαραθώνιο της Αθήνας.