Αποφοίτησε από το North Carolina, εισήλθε ως 5η επιλογή στον πρώτο γύρο των Drafts του ΝΒΑ το 1998 και από την αρχή έδειξε τις ικανότητές του στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ.

Αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες και διακρίθηκε και με την Εθνική Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκε στις εξής ομάδες: Toronto Raptors, New Jersey Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies, Sacramento Kings και Atlanta Hawks.

Έγινε από τους πιο αγαπητούς στο κοινό του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη και θα μείνει αξέχαστος για τα τρομερά καρφώματά του. Το “NBA on TNT” δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο για να αποχαιρετήσει τον Vince Carter.

«Φεύγω από το άθλημα, είναι ένας περίεργος τρόπος για να τελειώσεις μια καριέρα… Ήταν γραφτό να γίνει έτσι, αλλά ακόμα αγαπώ το παιχνίδι. Είμαι ήρεμος.

Γυρνάω για πρώτη φορά στο γήπεδο… Περπατάω στα αποδυτήρια, ξέροντας πως δεν θα παίξω ξανά, είναι γλυκόπικρο. Άλλη μία “μάχη”. Μπαίνεις σε έναν άλλον κόσμο, μια άλλη ζώνη.

Κάνω αυτό που αγαπώ από την ηλικία των 2. Το μπάσκετ άνοιξε τα χέρια του σε μένα, έφερε απίστευτους ανθρώπους στη ζωή μου. Θα μου λείψει αυτό που έκανα.

Κι όσο προχωρούν τα χρόνια, θα μου λείπει ακόμα περισσότερο».

Αυτές οι σκέψεις κάνουν… βόλτες στο μυαλό του Βινς Κάρτερ, ο οποίος μπαίνει ξανά στην «State Farm Arena» και φέρνει μπροστά του εικόνες που θα του μείνουν αξέχαστες.

Κάθεται σε μια καρέκλα, μπροστά από μια μεγάλη οθόνη. Πατιέται το play και μπροστά του εμφανίζονται παλιοί και νέοι παίκτες της κορυφαίας λίγκας, προπονητές και ιδιοκτήτες… Όλοι τους αποθεώνουν τον κορυφαίο dunker όλων των εποχών, που ο κορονοϊός δεν τον άφησε να αποχαιρετήσει, όπως ονειρευόταν, το άθλημα που αγαπάει και υπηρέτησε για 22 ολόκληρα χρόνια.

Συγκινείται… Λυγίζει… Σχεδόν βουρκώνει…

«Είναι εντυπωσιακό να γνωρίζω ότι έχω επηρεάσει τόσους παίκτες στη λίγκα. Να βλέπω όλους αυτούς να κάνουν την κατάθεσή τους, να μοιράζονται μια καλή κουβέντα.

Η αγάπη μου για το άθλημα θέλω να πιστεύω πως μιλάει από μόνη της. Αυτή την κληρονομιά θέλω. Κάποιοι μού λένε ότι ήμουν ο καλύτερος dunker και το εκτιμώ πολύ αυτό. Αλλά θέλω να λένε επίσης “Ουάου, έπαιζε μέχρι τα 40 του και πρέπει να αγαπούσε το παιχνίδι”.

Στον κόσμο του μπάσκετ λέω αντίο. Λέω ευχαριστώ που με αφήσατε να είμαι εγώ, να αναδείξω την αγάπη μου για το μπάσκετ, την απόλαυση του να διασκεδάζω τον κόσμο. Ήταν μια προσπάθεια να γίνω ο καλύτερος.

Σας χαιρετώ. Τα λέμε σύντομα».

End of Vincanity…

Παρακολουθήστε το εν λόγω βίντεο: