Τι κι’ αν ο κορωνοϊός στάθηκε εμπόδιο για τη φυσική παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο; Την ώρα που αρκετές ευρωπαϊκές λίγκες σταμάτησαν την αγωνιστική δράση, το ΝΒΑ απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσους αιώνες ή έτη φωτός αν προτιμάτε, είναι μπροστά. 

Στο Orlando όπου έχει δημιουργηθεί η λεγόμενη «φούσκα», στο οποίο φιλοξενείται το νέο format – ανάγκης του ΝΒΑ, συμπεριλαμβανομένου και 300 φιλάθλων. Η μεγάλη διαφορά είναι πως οι φίλαθλοι δεν θα είναι με τη φυσική τους παρουσία στο γήπεδο. 

Στο γήπεδο που φιλοξενούνται οι αγώνες έχουν τοποθετηθεί μεγάλες οθόνες LED 5.2 μέτρων, οι οποίες βρίσκονται περιμετρικά του παρκέ, καλύπτοντας περίπου τη μισή έκταση της περιμέτρου. Στις συγκεκριμένες εικονικές κερκίδες θα συνδέονται οι φίλαθλοι μέσω της εφαρμογής Teams της Microsoft. Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς ο κάθε φίλαθλος κάθεται δίπλα από τον άλλο, σαν να βρίσκονται με τη φυσική τους παρουσία στο γήπεδο. 

Παράλληλα, υπάρχει και η νέα δυνατότητα που ονομάζεται «Together More», η οποία έχει τη δυνατότητα να προσομοιώνει μια ομάδα ανθρώπων να κάθεται σε ένα δωμάτιο. Επίσης, η τηλεοπτική κάλυψη έχει -και αυτή- τροποποιηθεί. Οι κάμερες μετάδοσης έχουν τοποθετηθεί πολύ κοντά στο παρκέ, ώστε να δίνουν μια διαφορετική οπτική στους φιλάθλους, σαν να βρίσκονται σε court seats. 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο ήχος των φιλάθλων θα ακούγεται κανονικά, τόσο στο γήπεδο όσο και στην τηλεόραση, δίνοντας την αίσθηση πως βρίσκονται με τη φυσική τους παρουσία στις εξέδρες.