Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για την τελευταία σεζόν του Michael Jordan στην ομάδα του Chicago, έφτασε.

Σε μία περίοδο που πολλά πράγματα έχουν μπει σε «λουκέτο» λόγω πανδημίας, έτσι και ο αθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται αυτό το  ντοκιμαντέρ, πραγματικά σαν δώρο εξ ουρανού για όλους εμάς.

Ο τελευταίος χορός. Γιατί ο τελευταίος χορός; Ποιες ήταν οι σχέσεις του Phill Jackson με τον M.J.; Πόσο πίεσαν τον MJ οι Pistons και ο Larry Bird; Ποια απόφαση του Pippen έβγαλε εκτός εαυτού τον Jordan;

Πολλά αναπάντητα μέχρι να δούμε το ντοκιμαντέρ ερωτήματα, το οποίος πηγαίνει στο παρελθόν και στο παρών για να μπορέσει να συνδέσει πολλά κομμάτια του παζλ μαζί.

Σίγουρα αυτοί που είδα τα πρώτα δύο επεισόδια μέσω του ESPN και Netflix, έμειναν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι, αφού ένας απ’ τους λόγους, είναι να κάνουν τον τηλεθεατή να αδημονεί για τα επόμενα.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

We all needed this #TheLastDance

A post shared by ESPN (@espn) on

 


Χαρακτηριστικό και αν μη τι άλλο αποκαλυπτικό, ήταν το κομμάτι που αναφέρθηκε στον Pippen.

O Scottie Pippen, έπαιρνε ψίχουλα τη σεζόν 1997/98, ενώ έλαμπε στο παρκέ με τους Bulls. Ήταν ο 6ος παίκτης του Chicago σε μισθό και μόλις 122ος της λίγκας, ενώ κέρδισε 6 πρωταθλήματα ΝΒΑ με μια 7ετή συμφωνία των 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Pippen έχει παραδεχτεί ότι την υπέγραψε αυτή την συμφωνία σε περίπτωση που τραυματιζόταν και δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαραίτητα στην οικογένεια του.

 

Ένα ιδιαίτερο θα λέγαμε κομμάτι είναι και η παραδοχή του ίδιου του Michael Jordan στο πρόσωπο του Pippen, αφού χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «Δεν θα νικούσα χωρίς τον Scottie Pippen. Γι’ αυτό και τον θεωρώ ως τον καλύτερο συμπαίκτη όλων των εποχών». Ένας άνθρωπος που τον βοήθησε να αναρριχηθεί στην κορυφή και σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσει.

 

Ο Magic Johnson, ήταν επίσης ένας εκ των πρωταγωνιστών και απόλαυσε το πρώτο κομμάτι, τονίζοντας μάλιστα πως αυτή είναι η ευκαιρία ώστε οι νέοι να καταλάβουν ότι ο M.J. είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας ever.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Το Last Dance για τον Michael Jordan ήταν φανταστικό και λάτρεψα και τις δύο ώρες! Οι νεαροί φίλαθλοι, που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τον Michael να παίζει, θα καταλάβουν τώρα γιατί είναι ο καλύτερος όλων των εποχών στο μπάσκετ».

Δείτε εδώ την χαρακτηριστική ανάρτησή του στο Twitter:

 

 

Μία σίγουρα όχι και τόσο συνηθισμένη αποκάλυψη έκανε στο «The Last Dance» ο Michael Jordan, που αφορούσε το πάρτι κοκαΐνη και γυναίκες που είχαν διοργανώσει οι συμπαίκτες του στην προετοιμασία της ομάδας.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Τα παιδιά έκαναν πράγματα που δεν έβλεπα. Στην preseason ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο και προσπαθούσα να βρω τους συμπαίκτες μου. Άρχισα να χτυπάω πόρτες. Πίσω από μία άκουσα κάποιον να κάνει «σσσ, κάποιος είναι έξω». Φώναξε «ποιος είναι;» και είπα «ο M.J» και μετά είπε «είναι απλά ένας rookie, μην ανησυχείτε γι’ αυτόν».

Άνοιξε την πόρτα, περπάτησα μέσα και όλη η ομάδα ήταν εκεί μέσα. Ήταν πράγματα που δεν είχα δει ποτέ ξανά στη ζωή μου ως νέο παιδί. Γραμμές, γυναίκες.

Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν «εγώ φεύγω». Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως αν κάποιος ερχόταν εδώ, είμαι τόσο ένοχος, όσο εκείνοι σε αυτό το δωμάτιο. Κι από εκείνο το σημείο και μετά ήμουν στην ουσία μόνος μου».

Δείτε εδώ το αυτή τη στιγμή:

 


 


Η πρώτη προβολή έγινε χθες (19/4) στο δίκτυο ESPN, εδώ στην χώρα μας έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα Δευτέρας, ενώ το δεύτερο επεισόδιο, μία ώρα μετά στις 04:00.

Φυσικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ μέσω του Netflix που το φέρνει στην Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας (20/4) στις 10:00 επίσης με τα δύο πρώτα επεισόδια τα οποία φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να ξαναδείτε όποτε θέλετε στη φημισμένη πλατφόρμα streaming.

Αναλυτικά, το Netflix θα έχει δύο επεισόδια στις 20/4, δύο στις 27/4, δύο στις 4/5, δύο στις 11/5 και τα τελευταία δύο στις 18/5, όλα από τις 10 π.μ. κι έπειτα.