Η μηχανή των Μαϊάμι Χιτ δουλεύει στο “κόκκινο”, όπως αποδείχθηκε (και) απόψε. Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα έκανε υγιεινό περίπατο απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς παίρνοντας τη νίκη με 108-91 και διεύρυνε τη διαφορά που την χωρίζει από τους διώκτες της στην Ανατολή. Έτσι, οι πρωταθλητές πέτυχαν την 22η συνεχόμενη νίκη τους συνεχίζοντας να γράφουν ιστορία στο ΝΒΑ.

Οι “Πτερόσαυροι” προσπάθησαν να κοντράρουν στα ίσια το Μαϊάμι, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού βρήκαν απέναντί τους το δίδυμο των ΛεΜπρον Τζέιμς (22π.-12ριμπ.-8ασ.) και Ντουέιν Ουέιντ (24π.-9ασ.), οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τον Ρέι Άλεν (20π. με 4/6τρίπ.) οδήγησαν τους Χιτ στην άνετη εκτός έδρας επικράτηση.

Αντίθετα, πολύ πιο δύσκολο έργο είχαν οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι λίγο έλειψε να “γκελάρουν” στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Ορλάντο Μάτζικ. Το επιθετικό του “ξέσπασμα”, όμως, στην τελευταία περίοδο και οι 39π. που σημείωσε ο Μόντα Έλις έσωσαν την παρτίδα. Τα “Ελάφια” πήραν τη νίκη με 115-109, κι έτσι διεύρυναν την απόσταση που τα χωρίζει από την ένατη θέση και τους Τορόντο Ράπτορς.

Άξιοι συμπαραστάτες του Μόντα Έλις ήταν οι Ερσάν Ιλιασόβα (20π.-11ριμπ.), Μπράντον Τζένινγκς (15π.-14ριμπ.) και Λάρι Σάντερς (13π.-11ριμπ.), ενώ στην αντίπερα όχθη, οι “Μάγοι” είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Τέλος, οι Λος Άντζελες Κλίπερς έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους λειψούς Νιού Γιόρκ Νικς παίρνοντας την εντός έδρας νίκη με 93-80. Η ομάδα του Βίνι Ντελ Νέγκρο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις πολλές απουσίες των φιλοξενούμενων και παίζοντας όσο… έπρεπε δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τελική επικράτηση. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κρις Πολ με 20π., ενώ από πλευράς των ηττημένων ξεχώρισε ο Τζέι Αρ Σμιθ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με απολογισμό 17π. και 6ριμπ..