Οι πολλές απουσίες στην Εθνική Η.Π.Α. (ΛεΜπρον, Καρμέλο, Πολ, Λαβ, Γκρίφιν, Ντουράντ) δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για απώλειες. Γι’ αυτό και η (προσωρινή) ατυχία του ΝτεΜάρκους Κάζινς προβλημάτισε για λίγο τον κόουτς Μάικ Σιζέφσκι. Ο σέντερ των Κινγκς χτύπησε στο δεξί γόνατο στην προπόνηση της Πέμπτης (14/8) στο Σικάγο και αποχώρησε, αλλά το ευχάριστο για τους συμπατριώτες του ήταν πως οι εξετάσεις ήταν «καθαρές». Ο Κάζινς, που έπεσε στο παρκέ έπειτα από σύγκρουση με τον Άντονι Ντέιβις, είναι απλώς αμφίβολος για το φιλικό με τη Βραζιλία, το Σάββατο (16/8) και παρότι είναι καλά, κάθε τραυματισμός θυμίζει στους Αμερικανούς τον φρικιαστικό τραυματισμό του Πολ Τζορτζ πριν από δύο εβδομάδες. Ο ίδιος ο Κάζινς, πάντως, καθησύχασε τεχνικό τιμ και κοινό, γράφοντας στο twitter ότι «ευχαριστώ για τις ευχές, όμως είναι καλά»
 
 
Στο μεταξύ, ο κόουτς Σιζέφσκι, μετά την άφιξη στο Σικάγο για την συνέχεια της προετοιμασίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να αποχωρήσει και να μην δώσει το παρών στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ, λέγοντας ότι «είχαμε “χτίσει” όλη την επιθετική φιλοσοφία μας πάνω του. Είναι ο καλύτερος σκόρερ στον κόσμο και το να τον έχουμε στις θέσεις των φόργουορντ μας έκανε να δημιουργήσουμε ένα πλάνο». Ο «Coach-K» εξήγησε πως «με την απουσία του πρέπει να αλλάξουμε μέρος της φιλοσοφίας μας και να βρούμε περισσότερα σουτ για τους περιφερειακούς μας. Οι γκαρντ μας είναι πραγματικά πολύ καλοί, αλλά με τον Κέβιν αλληλοσυμπληρώνονταν, όμως πλέον πρέπει να λάβουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες»
 
Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Η.Π.Α. τόνισε πως δεν αμφιβάλει για την αφοσίωση των υπόλοιπων παικτών και πιστεύει ότι όλοι θα παίξουν δυνατά, παρά τον προβληματισμό τους για την ατυχία του Τζορτζ. Ο Στεφ Κάρι, άλλωστε, παραδέχθηκε ότι «μετά το χτύπημα του Πολ, σκέφτηκα αν πρέπει να συνεχίσω να παίζω. Ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό και ήταν εύλογο όλοι να προβληματιστούμε». Ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πρόσθεσε πως «μίλησα με την οικογένειά μου και τους ανθρώπους της ομάδας για τι να κάνω. Ωστόσο, το τέλος της μέρας, ζυγίζοντας την κατάσταση, κατάλαβα πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες που θα αποκομίσω φορώντας το εθνόσημο και αποφάσισα πως θέλω να είμαι εδώ και να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο»