Την ίδια ώρα που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πετύχαινε το πρώτο του καλάθι, στην πρώτη του παρουσία στο NBA, με την φανέλα των Νικς, ο αδελφός του Γιάννης πραγματοποιούσε τρομερή εμφάνιση στο παιχνίδι των Μπακς με τους Χιτ στο «BMO Harris Bradley Center», η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, η οποία ηττήθηκε με 107-103, και βλέπουν το…τρένο των πλει όφς να απομακρύνεται. Ο Γιάννης πλησίασε τους 30 πόντους, έχοντας 28 πόντους με 11/15 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κοψίματα και 6 λάθη σε 46 λεπτά συμμετοχής, ενώ ήταν ο παίκτης που με κάρφωμα ισοφάρισε σε 101-101, ενώ με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 103-105, με τον Ουέιντ να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του. Τον Έλληνα διεθνή γκαρντ/φόργουορντ ακολούθησε σε απόδοση ο Γκρέγκ Μονρό, έχοντας 24 πόντους. Για τους νικητές, οι οποίοι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Ντουέιν Ουέιντ σκόραρε 24 πόντους (7/13 σουτ, 7 ασίστ) ενώ ο Κρις Μπος είχε 20 πόντους. Τα δύο καρφώματα του “Αντέτο” βρέθηκαν στο Νο8 και το Νο5 του σημερινού Top-10 του ΝΒΑ!

Ο Γιάννης Αντεοτκούνμπο από την πλευρά του, εμφανίστηκε συγκινημένος για την πρώτη του αδελφού του Θανάση, και σε post του στο facebook ανέφερε ότι νιώθει περήφανος για τον αδελφό του, ενώ επισήμανε πως και οι δικοί του πρώτοι πόντοι ήρθαν στο «Madison Square Garden». Επίσης αναφερόμενος στο ντεμπούτο του «Thanasis» ανέφερε πως ήταν έτοιμος να κλάψει: «Ήμουν έτοιμος να κλάψω. Είχα δάκρυα στα μάτια μου όταν μου το είπε. Στην αρχή δεν το πίστευα. Έλεγα “Αλήθεια; Μου λες ψέμματα”. Έκανε το ντεμπούτο του, είμαι πολύ περήφανος για εκείνον και πέτυχε τους δύο πρώτους του πόντους στο Madison Square Garden, όπως κι εγώ. Είμαι πολύ υπερήφανος. Είναι σπουδαία μέρα για την οικογένειά μας. Οι γονείς μου με εγκατέλειψαν! Πήγαν στην Νέα Υόρκη. Κανείς δεν ήταν στις εξέδρες. Ο μόνος που έμεινε μαζί μου ήταν ο Κώστας. Είναι αληθινός αδερφός!.“Θα ήθελα να μην είχαμε παίξει ακόμη με τους Νικς. Θα ήταν ωραίο να δω τον αδερφό μου στον πάγκο. Ίσως κάποια μέρα να συμβεί. Δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον του. Ήμασταν πάντα στην ίδια ομάδα. Μόνο στην προπόνηση. Ποτέ σε παιχνίδι. Μου έλεγε αν σκοράρεις απέναντί μου, μπορείς να σκοράρεις με τον οποιονδήποτε».

Oh man I am so proud of this guy right here! I had my first point in MSG too #YouAreMyHero #YouDeserveIt @thanasis_ante43

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις

Συγχαρητήρια για την πρώτη του εμφάνιση έστειλε στον Θανάση, και ο συμπαίκτης του, Κριστάπς Πορζίνγκις, μέσω twitter, λέγοντας ότι αισθάνεται χαρούμενος για αυτόν.