Οι Μπόστον Σέλτικς, μετά από μία τετραετία μεταξύ 2008-2012, όπου βρίσκονταν συνεχόμενα στους βασικούς διεκδικητές του δαχτυλιδιού, πέρασαν τη δική τους εποχή αποκαθήλωσης, με την ανάκαμψή τους να γίνεται πλέον κάθε χρόνο και πιο αισθητή. Ένα σύνολο πολύτιμων «εργαλείων» για τον Μπραντ Στίβενς, έγινε ήδη ακόμη πιο δυνατό με την απόκτηση του Αλ Χόρφορντ, περιμένοντας τον παίκτη που είτε φέτος είτε την επόμενη χρονιά, θα προστεθεί για να παίξει το ρόλο του ηγέτη, με την υπόθεση του Ράσελ Ουέστμπρουκ να «ναυαγεί», αφού ο τελευταίος επέλεξε να μείνει στην Οκλαχόμα.

Ο Αζάϊα Τόμας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη διαφαινόμενη ολική επαναφορά των «Κελτών», θεωρώντας πως είναι θέμα χρόνου η επιστροφή τους στη διεκδίκηση των τίτλων στο ΝΒΑ, με την υπόλοιπη λίγκα… να το γνωρίζει. Ο βραχύσωμος γκαρντ, αναφέρθηκε σε δεδομένα που δείχνουν τη διαρκή βελτίωση της ομάδας του, ενώ με τις 15 παραπάνω μεταδόσεις εθνικής εμβελείας που εξασφαλίστηκαν φέτος, ελπίζει σε περαιτέρω στήριξη του εγχειρήματος των «Ξωτικών».

«Το ΝΒΑ ξέρει, ότι θα είμαστε καλοί και οι ομάδες επίσης. Όπου κι αν πηγαίνω, όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τους Μπόστον Σέλτικς και είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά, συνεχίζοντας να δουλεύουμε. Είμαι σίγουρος πως ο Μπραντ Στίβενς και το υπόλοιπο επιτελείο κάνουν τα πάντα, για να βρεθούμε σε τροχιά επιτυχίας. Περισσότερα θα δείτε από τον Οκτώβριο», δήλωσε σε αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, από ένα camp του Ρέντινγκ της Μασαχουσέτης, όπου βρίσκεται, για να συμπληρώσει ως εξής τα λόγια του: «Το ΝΒΑ είναι ενθουσιασμένο και η Βοστόνη έχει σχεδόν επιστρέψει. Θα βρεθούμε φέτος στα 22 παιχνίδια παναμερικανικής προβολής και κάτι σημαίνει αυτό. Αυτό λέει πολλά από μόνο του, ειδικά όταν είσαι σε τηλεόραση εθνικής εμβελείας και το ΝΒΑ σε βάζει εκεί. Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε το χαμόγελο σε περισσότερα άτομα παγκοσμίως».