Ο Τόμπσον έμαθε την είδηση την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στα media και υποδέχτηκε με μία έκφραση απογοήτευσεις τις ανακοινώσεις των καλύτερων πεντάδων. Ο σταρ των Ουόριορς τονισε ότι προτιμά να είναι μέλος της καλύτερης ομάδας παρά μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας.

Παράλληλα, για το γεγονός ότι η μη-επιλογή του θα έχει και οικονομικό αντίκτυπο στο επόμενο συμβόλαιο του τόνισε ότι δεν υπάρχουν στην λίγκα πολλοί καλύτεροι γκαρντ από αυτόν.

Αναλυτικά όσα είπε:«Με κάθε σεβασμό σε αυτούς που επιλέχθηκαν, όταν πηγαίνεις σε πέντε συνεχόμενους τελικούς νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από το να επιλεχθείς στις «All-NBA» πεντάδες. Προτιμώ να κερδίζω τίτλους από το να επιλέγομαι στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της λίγκας, άρα όλα καλά».

Για το γεγονός ότι δεν είναι διαθέσιμος για το «σούπερμαξ» συμβόλαιο το καλοκαίρι λόγω της μη-επιλογής του:«Έτσι έχουν τα πράγματα, είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω. Αν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοι καλύτεροι γκαρντ από εμένα στην λίγκα; Όχι, δεν νομίζω. Αυτός είναι ο λόγος που αγωνιζόμαστε ακόμα, δεν θα ήθελα να σταθώ πολύ σε αυτό»