Οι Λέικερς δεν είναι στους Τελικούς. Η αύρα τους, όμως «αιωρείται» εσχάτως πάνω από τη σειρά Καβς-Ουόριορς, η οποία συνεχίζεται με το 4ο ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/6, στις 4:00π.μ., ζωντανά από OTE Sport 4 HD). Όχι τόσο με τα χρώματα ή τα κατορθώματα της ομάδας του Λ.Α. όσο με την προσωπικότητα δύο εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία των «Λιμναίων». Ο Κόμπι Μπράιαντ σχολίασε τον 3ο Τελικό για λογαριασμό κινεζικού δικτύου και μετά τον θρίαμβο των Καβαλίερς, αποφάσισε να υπερασπιστεί τον ΛεΜπρον Τζέιμς για τα 107 σουτ που έχει επιχειρήσει κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ! Γράφοντας ότι «you can’t win a shootout with a butter knife» (σ.σ.: σε πιστή μετάφραση: «δεν μπορείς να νικήσεις ένα… ”πιστολίδι” με μαχαίρι για το βούτηρο»)! Ο Κόμπι δεν ξεχνά την στήριξη του Τζέιμς στις κατηγορίες εις βάρος του για τα δικά του πολλά σουτ, ενώ στην υπενθύμιση πως οι Ουόριορς θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τους Μπουλς του 1991 που θα κατακτήσει τον τίτλο στην παρθενική παρουσία όλων των παικτών τους σε Τελικούς, επισήμανε με νόημα: «Οι Καβς παίζουν σαν να κρίνεται η ζωή τους. Οι παίκτες του Γκόλντεν Στέιτ αγωνίζονται σαν να έχουν κι άλλη ζωή μέσα τους».

Ο ΛεΜπρον, πάντως, δεν χρειάστηκε στήριξη μετά τη νίκη της ομάδας του στο Όκλαντ στον 2ο Τελικό, με την αποκάλυψη ενός βίντεο στο οποίο μία κοπέλα τον βρίζει, αποκαλώντας τον «μ…..ι» (κάτι σαν «κότα» στην ελληνική αργκό) και τον καταριέται!

Χωρίς υπεράσπιση, όμως, έμεινε ο Στεφ Κάρι, όταν ένας άλλος θρύλος των Λέικερς, καταφέρθηκε εναντίον του. Αφού τόνισε πως «στους 3 πρώτους Τελικούς, δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τον ΛεΜπρον στο Mt. Rushmore του» (σ.σ.: το βουνό με τα πρόσωπα Αμερικανών προέδρων, που χρησιμοποιείται όταν θέλει να πει κάποιος για τους κορυφαίους όλων των εποχών), ο Μάτζικ Τζόνσον κατηγόρησε τον σταρ των Ουόριορς για… γκρίνια. Αν και αρχικά έγραψε στο twitter ότι «Λατρεύω τους Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν και το πάθος τους στο παρκέ», συνέχισε αναφέροντας πως «πρέπει και οι δύο να σταματήσουν να γκρινιάζουν στους διαιτητές και να παίξουν μπάσκετμπολ»! Ο παλαίμαχος γκαρντ των Λέικερς έδωσε και μερικές συμβουλές στον κόουτς Στιβ Κερ, γράφοντας ότι «πρέπει να πάει σε νταμπλ-τιμ στον ΛεΜπρον και να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής για τους Ιγκουοντάλα και Λι». Ο Ντρέιμοντ Γκριν, πάντως, μπορεί να συνεχίζει να… διαμαρτύρεται, αφού οι Ουόριορς ανέφεραν πως παρά τις ενοχλήσεις στη μέση του, θα αγωνιστεί κανονικά στο 4ο ματς.