Σε προ ημερών blog του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε επαναλάβει το όνειρό του να παίξει στην Εθνική ομάδα μαζί με τα αδέρφια του. Για την ώρα, ή για την ακρίβεια για την επόμενη σεζόν, ο Giannis ίσως να αρκεστεί να αγωνιστεί στο ΝΒΑ… μαζί με τον μεγάλο αδερφό του, Θανάση! Έστω και σαν αντίπαλοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Daily News», με δημοσίευμα τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/8), ο τελευταίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Νέα Υόρκη για υπογραφή μερικώς εγγυημένου διετούς συμβολαίου, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι του και η επιμονή (σε βαθμό «θυσίας», αρνούμενος καλύτερες προσφορές από Ευρώπη) του να παίξει στο ΝΒΑ!
 
 
Ο «Thanasis», που έγινε επιλογή των Νικς στο Νο51 του ντραφτ του 2014, πέρασε την περσινή σεζόν στο NBDL με την θυγατρική ομάδα τους, τους Ουέστσεστερ Νικς (μ.ο. 13,9π.-6,3ριμπ,-1,7κοψ.), ενώ την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στην ίδια λίγκα με τους Ντέλαγουερ Σίξερς και τόσο πρόσφατα όσο και το περσινό καλοκαίρι ήταν στο ρόστερ της Νέας Υόρκης στα σαμερ-λιγκ του Λας Βέγκας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο μετά την προσθήκη του Κέβιν Σεραφέν, ο κόουτς Ντέρεκ Φίσερ αποφάσισε να δώσει στον Θανάση Αντετοκούνμπο την 15η και τελευταία θέση στο ρόστερ των Νικς για τη νέα σεζόν, με την μίνιμουμ οικονομική προσφορά, αλλά την μάξιμουμ σε συμβόλαιο.
 
 
 
Αυτό σημαίνει πως ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού θα είναι σίγουρα στο καμπ προετοιμασίας της Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Οκτώβριο, αλλά αυτό δεν του δίνει εγγυημένη θέση και στην 15αδα της κανονικής περιόδου. Οι Νικς (όπως και κάθε ομάδα άλλωστε) θα υπογράψουν περίπου μισή ντουζίνα παίκτες για το καμπ τους και τα πρώτα φιλικά, με την ελπίδα κυρίως να διατηρήσουν κάποιους από αυτούς στο ρόστερ του Ουέστσεστερ στο NBDL και να έχουν την δυνατότητα να τους καλέσουν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σεζόν, δίχως (αρχικά) μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στο σάλαρι-καπ. Με απλά λόγια, τουλάχιστον και σύμφωνα με τον Τύπο της Νέας Υόρκης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μοιάζει το φαβορί για την 15η θέση στην σύνθεση της επόμενης ρέγκιουλαρ-σίζον, όμως η δουλειά του δεν σταματά. Αφού δεν αποκλείεται ο κόουτς Φίσερ και ο πρόεδρος Φιλ Τζάκσον να εντυπωσιαστούν από κάποιον παίκτη του καμπ και να προτιμήσουν εκείνον, αντί του «Thanasis»…