Τον Φεβρουάριο του 2011, οι Νικς παραχώρησαν… μισό ρόστερ τους στο Ντένβερ για να αποκτήσουν τον δηλωμένο φαν τους, Καρμέλο Άντονι και τον Τσόνσι Μπίλαπς. Πέντε χρόνια αργότερα, με τις προσδοκίες να μην έχουν εκπληρωθεί στη Νέα Υόρκη, ο «Melo» ίσως αποχωρήσει από το «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» αντί ενός από τους παίκτες που η ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» είχε στείλει τότε στους Νάγκετς. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ παίζει πλέον στο Κλίβελαντ, αλλά το 2011 είχε φύγει από τους Νικς με τους Ουίλσον Τσάντλερ, Ρέιμοντ Φέλτον και Ντανίλο Γκαλινάρι και ίσως επιστρέψει στη Νέα Υόρκη… Καθώς, σύμφωνα με την σαββατιάτικη (13/2) έκδοση της εφημερίδας «New York Daily News», οι Νικς συζητούν το «τρελό» σενάριο να στείλουν τον Άντονι στους Καβς, για να λάβουν τον Μοζγκόφ, με το Κλίβελαντ να στέλνει τον Κέβιν Λαβ στην Βοστόνη!!!

Σέλτικς και Καβαλίερς έχουν ήδη αρχίσει τις δικές τους κουβέντες για τον Λαβ, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια μεγάλος στόχος του προέδρου των «πράσινων», Ντάνι Έιντζ. Ο τελευταίος προτιμά να προσθέσει στο νεανικό και φιλόδοξο ρόστερ της Βοστόνης τον άλλοτε πρώην σταρ της Μινεσότα, αντί του Ντουάιτ Χάουαρντ κα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της New York Daily News, Φρανκ Αϊζόλα, οι Νικς θέλησαν σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο να διαπιστώσουν αν υπάρχει διάθεση να συμπεριληφθεί και ο Καρμέλο σε μία τριπλή ανταλλαγή… Η Νέα Υόρκη, μετά την απόλυση του κόουτς Ντέρεκ Φίσερ, ψάχνει πια ένα νέο «χτίσιμο» και το «βαρύ» συμβόλαιο των 124εκατ.δολ. του 31 ετών Άντονι (βρίσκεται στον 2ο χρόνο του) να μην βοηθά στα πλάνα τους. Από την άλλη, ο Λαβ, που δεν έχει στο Κλίβελαντ τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στους Γουλβς, δεν θα έλεγε όχι σε μετακόμιση στη Βοστόνη και οι Καβς θέλουν να αποχωριστούν και τον Μοζγκόφ.

Οι Νικς ψάχνουν παίκτες με μικρά συμβόλαια και μελλοντικά ντραφτ-πικς, όμως το αρχικό δεδομένο των φιλολογικών συζητήσεων είναι ότι ο Καρμέλο, εκτός του ότι έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του να θέτει βέτο σε προτάσεις ανταλλαγών, για την ώρα δεν δείχνει διάθεση να φύγει από την Νέα Υόρκη και επιμένει πως είναι αφοσιωμένος στους Νικς. Ο «Melo» (που στο μεταξύ έγινε και ένας εκ των αντιπροέδρων της Ένωσης Παικτών) ρωτήθηκε σχετικά στην Media Day του All Star Game του Τορόντο, όμως απάντησε διπλωματικά ότι «δεν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε τώρα και εδώ». Και λίγη ώρα αργότερα επισήμανε πως δεν πάω πουθενά. Αν ήθελα να φύγω από τη Νέα Υόρκη, θα το έκανα όταν ήμουν free-agent. Θέλω να πετύχω με τους Νικς”… Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, ως την προθεσμία των ανταλλαγών, στις 18 Φεβρουαρίου, αν ο Άντονι αλλάξει άποψη ώστε να παίξει για μία ομάδα με στόχο τον τίτλο και πλάι στον καλό φίλο του (με τον οποίο έκανε το καλοκαίρι και διακοπές) ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο πρόεδρος των Νικς, Φιλ Τζάκσον, δεν σχολίασε το θέμα, όπως δεν απαντά και στις φήμες των τελευταίων ημερών ότι θα μετακομίσει στο γραφείο του προέδρου των… Λέικερς!