Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο NBDL και δεν κρύβει πως ανυπομονεί να παίξει στο ΝΒΑ μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη. Από τη στιγμή που οι Νικς, ομάδα που τον επέλεξε στο Νο51 του ντραφτ του περασμένου Ιουνίου, αποδέσμευσαν τον Αμάρ’ε Στάνταμαϊρ, ο «Thanasis» περιμένει το τηλεφώνημα της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας του «Μεγάλου Μήλου», Ντέρεκ Φίσερ, εξήγησε τα ξημερώματα της Κυριακής (8/3) ότι η επιλογή του «Αντέτο» δεν είναι δικό του θέμα«Ρωτήστε τον Φιλ (σ.σ.: Τζάκσον), τον Στιβ (Μιλς) και τον Άλαν (Χιούστον) για το αν η τελευταία θέση στο ρόστερ μας θα μείνει κενή. Προφανώς δεν έχω λόγο σε αυτή την εξίσωση για τον 15ο παίκτη και το αν θα τον αποκτήσουμε ή όχι. Έχω καταθέσει την άποψή μου για το ποιος μπορεί είναι αυτός, αλλά έχω καταλάβει πως δεν έχουν λάβει υπόψη τη γνώμη μου»

Η «σπόντα» του ρούκι τεχνικού των Νικς προς την διοίκηση αφορά άμεσα τον Θανάση Αντετοκούνμπο, αφού ο «D-Fish» πρόσθεσε ότι «δεν εμπλέκομαι στις καθημερινές συζητήσεις για αν θα μείνουμε 14 ή 15. Βέβαια, οι παίκτες μας στην D-League είναι συνεχώς υπό εξέταση και το όνομα του ”Thanasis” έχει ακουστεί συχνά στις συνομιλίες μας». Η εφημερίδα «New York Post», πάντως, επιμένει πως ενώ οι Νικς θα ήθελαν να δουν τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού στο παρκέ, έχουν έναν λόγο να το καθυστερούν. Σύμφωνα με την σύμβαση εργασίας, αν οι Νικς υπογράψουν τώρα τον «Αντέτο» ως το τέλος της σεζόν, ενδεχόμενη επέκταση της συνεργασίας τους για του χρόνου, θα τους υποχρεώσει να του δώσουν συμβόλαιο για 2ετή, ύψους 850.000δολ. Αντίθετα, αν δεν παίξει στο ΝΒΑ και τον καλέσούν για το 2015-16, θα μπορούν να του προσφέρουν 300.000δολ. λιγότερα.

Η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να έχει τον αδερφό του «Giannis» στο «ραντάρ» της και ο Φίσερ επισήμανε ότι «το μέλλον του Θανάση θα εξαρτηθεί από το πόσο σκληρά θα συνεχίσει να δουλεύει. Πραγματικά απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα μαζί του στα καλοκαιρινά καμπ και εκτός από δουλευταράς στην προπόνηση, είναι παθιασμένος με το μπάσκετμπολ! Λατρεύει να παίζει άμυνα και νομίζω πως έχουν μείνει λίγοι παίκτες στη Λίγκα που να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Η προοπτική του είναι αυτή που εκείνος θέλει να είναι». Πάντως, ο κόουτς των Νικς δεν έκρυψε πως «ακόμη κι αν ο Αντετοκούνμπο παίξει φέτος στο ΝΒΑ, δεν θα μας δώσει σαφή ένδειξη για το αν είναι έτοιμος για το πρωτάθλημά μας». Στο μεταξύ, οι Νικς εξετάζουν κι άλλες λύσεις για την 15η θέση στο ρόστερ τους, όπως ο πρωταθλητής NCAA του 2012 με το Κεντάκι, Ντόρον Λαμπ (Νο42 στο ντραφτ από τους Μπακς, με μικρή θητεία και στους Μάτζικ) και ο απόφοιτος του Σεντ Τζον’ς, Ορλάντο Σάντσεζ, αμφότεροι συμπαίκτες του «Thanasis» στο Ουέστσεστερ.