Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας του ΝΒΑ για τον Θανάση Αντετοκούνμπο ο προπονητής του στους Νικς, Ντέρεκ Φίσερ και ο νέος συμπαίκτης του, Άρον Αφλάλο. Ο Αμερικανός τεχνικός σχολίασε πως «είναι σημαντικό για οποιοδήποτε παίκτη να μαθαίνει για το τι είναι να βρίσκεσαι σε καθημερινή βάση με μία ομάδα του ΝΒΑ, σε σχέση με εκείνη της D-League. Είναι διαφορετικό. Πάντα δουλεύει σκληρά και φέρνει σπουδαία ενέργεια μαζί του σε ό,τι κάνει κάθε μέρα. Το να βλέπει τι κάνουν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο κάθε μέρα, είναι σπουδαία εμπειρία για εκείνον. Είχε την ευκαιρία να παίξει σε ένα παιχνίδι και πιστεύω ότι το χειρίστηκε σωστά. Με κάνα δυο τραυματισμούς στην θέση των φόργουορντ απόψε (σ.σ.: Κυριακή, 7/2, κόντρα στο Ντένβερ), ίσως να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ελέγξει, ό,τι είναι στο χέρι του να ελέγξει»

Για τις πρώτες μέρες του «Thanasis» ρωτήθηκε και ο Άρον Αφλάλο, ο οποίος σχολίασε ότι «είναι σπουδαίος μέχρι στιγμής. Είναι τόσο δουλευταράς! Πέτυχε μερικά καλάθια, στις πρώτες του εμπειρίες από τότε που ήρθε εδώ μαζί μας. Εχει θετική και σπουδαία ενέργεια και είναι σπουδαίος συμπαίκτης. Νομίζω η ενέργειά του και η αμυντική παρουσία του είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Αυτά τα δύο είναι μεταδοτικά σε μία ομάδα μπάσκετ και αν έχει την ευκαιρία, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να πάρουμε έμπνευση από αυτά τα στοιχεία του. Πιστεύω ότι έχει μέλλον στο ΝΒΑ». Ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξή του στο NBA Greece, εξήγησε πως «είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν μπορείς να το φανταστείς.Για μένα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δεν το βλέπω μόνο σαν μια ευκαιρία αλλά και σαν μια δικαίωση. Δούλεψα πολύ σκληρά για να είμαι εδώ και νιώθω ωραία».

Ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη αν οι Νικς θα του προσφέρουν και δεύτερο 10ημερο συμβόλαιο, επισημαίνοντας πως «δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Σκέφτομαι μόνο τη στιγμή. Κάθε μέρα και βήμα βήμα. Γιατί όταν αρχίσω και σκέφτομαι για το τι θα μου πουν για το δεκαήμερο (συμβόλαιο) ή για το επόμενο ή το οτιδήποτε, μετά χάνεις το στόχο σου. Ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι εδώ, να εκμεταλλευτώ κάθε μέρα, να γίνω καλύτερος και να προχωρήσω». Πρόσθεσε ότι το θέμα των συμμετοχών δεν τον αγχώνει, γιατί «ποτέ δεν ξέρεις. Το ΝΒΑ είναι θέμα match up. Κι όταν είσαι παίκτης από 10 έως 14, το αν θα παίξεις είναι ανάλογα με τις μέρες». Και κατέληξε, μεταξύ άλλων και μιλώντας και για τον αδερφό του, πως «είναι ευλογία. Δεν έχω λόγια να στα περιγράψω αυτά που νιώθουμε κι εγώ και ο Γιάννης. Για ένα παιδί σαν κι εμένα, που μεγάλωσα όπως μεγάλωσα, θα μπορούσα να αρκεστώ σε κάποια πράγματα και να πω ”ξέρεις κάτι; Γιατί να μην πάω να παίξω σε μία πολύ καλή ομάδα στην Ευρώπη ή να διαλέξω τον εύκολο δρόμο;’‘. Να πω ”α, τα κατάφερα, έφυγα από τον Φιλαθλητικό και ξαφνικά αντί να πάω στην Α1, πήγα εξωτερικό κατ’ ευθείαν σε μια καλή ομάδα”»..