Οι Ράπτορς βρίσκονται για πρώτη φορά στους τελικούς του NBA μετά την επικράτηση τους εντός έδρας επί των Μπακς με 100-94. Το Μιλγουόκι εμφανίστηκε καλύτερο από τα προηγούμενα δύο αλλά έχασε και πάλι με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι. Πήρε προβάδισμα στα 15 πόντων(23-38) στις αρχές της 2ης περιόδου κάνοντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με τους αναπληρωματικούς να δίνουν βοήθειες στο σκοράρισμα. Οι γηπεδούχοι όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, βρήκαν σταδιακα τα «πατήματα» τους, βελτίωσαν τα ποσοστά τους και μείωσαν τη διαφορά στο ημίχρονο στο -7(43-50) με τους ΒανΦλιτ και Ιμπάκα να αναλαμβάνουν δράση.

Τα «Ελάφια» μπήκαν δυναμικά στο 2ο ημίχρονο έφεραν ξανά το προβάδισμα σε διψήφια νούμερα και έφτασαν μέχρι το +15(61-76) με δύο λεπτά να απομένουν για την λήξη της 3ης περιόδου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 8 από τους 21 πόντους σε αυτό το διάστημα. Στα τελευταία 2 λεπτα όμως ο Λέοναρντ με 8 προσωπικούς πόντους οδήγησε την ομάδα του σε σερί 10-2 για το 71-76 που ήταν το σκορ της 3ης περιόδου.

Το μπλακ-ουτ της ομάδας του Μάικ Μπουντεχόλζερ είχε συνέχεια καθώς οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις 5 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της τελευταία περιόδου. Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά οι σταρ των ομάδων, Γιάννης και Λέοναρντ, βρίσκονταν στον πάγκο. Το Τορόντο έκανε «μαγικό» ξεκίνημα στην 4η περίοδο κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 26-3 μέσα σε 6 αγωνιστικά λεπτά(τέλη 3ης και αρχές 4ης περιόδου) και προσπέρασε για πρώτη φορά μετά από το 6-3 του πρώτου δωδεκαλέπτου παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων(87-81).

Το Μιλγουόκι δεν τα παράτησε και με συνεχόμενα καλάθια από τον Αντετοκούνμπο, τον Χιλ και τον Λόπεζ έφτασε πολύ γρήγορα στο -1(87-86), όμως οι Ράπτορς είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους. Αποτέλεσμα αυτού, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, να βρουν μεγάλα σουτ. Αρχικά, ο Γκασόλ πέτυχε τρίποντο με κάτι λιγότερο από 4 λεπτά να απομένουν και διαμόρφωσε το 92-88. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Λέοναρντ πέτυχε επίσης τρίποντο και έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του (95-90).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν «κλειδωμένος»στην επίθεση από τον Καουάι με αποτέλεσμα οι Μπακς να μην πετύχουν εντός παιδιάς καλάθι στα τελευταία 2μιση λεπτά του αγώνα. Ο Μπρουκ Λόπεζ μείωσε με 2-2 βολές σε 97-94 με 30’’ να απομένουν αλλά ένα χαμένο επιθετικό ριμπάουντ, μετά από άστοχο σουτ του Σιάκαμ στην επόμενη επίθεση, πρακτικά εξάντλησε και τις τελευταίες ελπίδες της ομάδας του Μιλγουόκι. Έτσι τρεις εύστοχες βολές των Σιάκαμ και Λέοναρντ στα τελευταία δευτερόλεπτα σφράγισαν την πρόκριση των Ράπτορς για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς NBA.

Κορυφαίος για τους νικητές για ακόμη μία φορά, ο Λέοναρντ με 27 πόντους,17 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ πιστώνεται και το τρομερή άμυνα πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για ακόμη μία βραδιά. Επιπλέον, εξαιρετική εμφάνιση έκαναν ο Σιάκαμ με 18 πόντους και ο Λάουρι που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Από πλευράς Μιλγουόκι, που είχε καλό ξεκίνημα στην 1η και στην 3η περίοδο αλλά δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο τέλος του παιχνιδιού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ μην κάνοντας μία από τις συνηθισμένες MVP εμφανίσεις του καθώς άγγιξε τους 30 πόντους μία φορά στην σειρά. Ακόμη, ο Λόπεζ είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μίντλετον είχε 14.

 

Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς 100-94 (4-2)