Οι φόβοι των ανθρώπων των Χιτ για πιθανή θρόμβωση τους πνεύμονες του Κρις Μπος επιβεβαιώθηκαν και ο σταρ της ομάδας του Μαϊάμι θα χάσει (τουλάχιστον) το υπόλοιπο της σεζόν… Η διοίκηση των περσινών φιναλίστ ανακοίνωσε την διάγνωση τα ξημερώματα της Κυριακής (22/2), έπειτα από εξονυχιστικές εξετάσεις δύο ημερών, που έδειξαν αιματώματα στους πνεύμονες του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ… Ο πρώην παίκτης των Ράπτορς ευχαρίστησε τους «ακόλουθους» του στο twitter, γράφοντας «ευγνώμων για τα μηνύματα, την αγάπη και την στήριξή σας τις τελευταίες μέρες», αναρτώντας μία φωτογραφία του από το νοσοκομείο, στην οποία είναι χαμογελαστός στο πλάι του γιου του, παρά τα σωληνάκια στη μύτη του. Προσθέτοντας πως “κι εγώ και οι γιατροί είμαστε αισιόδοξοι”. Ο κόουτς των Χιτ, Έρικ Σποέλστρα, ενημερώθηκε για τα νέα λίγο πριν την σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα από τη Νέα Ορλεάνη και τόνισε πως «το σημαντικό είναι η υγεία του Κρις και όλα θα πάνε καλά. Αυτό είναι φυσικά μεγαλύτερο από το μπάσκετμπολ».
 
 
Ο τεχνικός του Μαϊάμι συμπλήρωσε πως «ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με το CB και δεν φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι αυτό για τον ίδιο και τη σύζυγό του, Άντριεν»… Ο κόουτς Σποέλστρα και ο Ντουέιν Ουέιντ επισκέφτηκαν τον Μπος στο νοσοκομείο και ο αρχηγός των Χιτ σήλωσε πως «τώρα δεν σκεφτόμαστε για την επιστροφή του. Το σημαντικό είναι να είναι υγιής ξανά και τον περιμένουμε σύντομα μαζί μας. Θα μάθουμε και περισσότερα από τους γιατρούς τις επόμενες μέρες και του ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά». Σύμφωνα με τον Τύπο της Φλόριντα, οι γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένεια του παίκτη και την διοίκηση των Χιτ πως παρόμοια περιστατικά απαιτούν τουλάχιστον ένα εξάμηνο δίχως σωματική άσκηση, ή με περιορισμένη γυμναστική. Πριν από ένα μήνα, ο Μίρζα Τελέτοβιτς των Νετς υπέστη επίσης θρόμβωση στους πνεύμονες και το 2012-13, ο Βαρεζάο των Καβς έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με αντίστοιχο πρόβλημα.
 
 
Ο συμπαίκτης του Μπος, Γιουντόνις Χάσλεμ, αποκάλυψε το Σάββατο ότι το 2010-11, έπειτα από μία επέμβαση στο πόδι, αντιμετώπισε πρόβλημα με θρόμβωση στους πνεύμονες. Και εξήγησε πως «το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πόνος. Διότι όταν επιχειρείς να εισπνεύσεις για να πάρεις μία απλή ανάσα, νομίζεις πως σε μαχαιρώνουν στους πνεύμονες…». Ο Μπος επισκέφθηκε την κλινική την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από μέρες ενοχλήσεων στο σημείο. Μάλιστα, είχε ενημερώσει την οικογένειά του για δυσφορία σε μίνι-διακοπές μετά το All Star Game με την φαμίλια του Ουέιντ. Ο τελευταίος επισήμανε ότι «δεν αισθανόταν καλά. Στην αρχή θεώρησε πως πρέπει απλώς να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Όταν διαπίστωσε πως ο πόνος συνεχίζεται, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και επισκέφθηκε τους γιατρούς». Ο Μπος μέτρησε φέτος μ.ο. 21,1π.-7ριμπ., στον πρώτο χρόνο του νέου 5ετούς συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι, έναντι 118εκατ.δολ..