Ο τραυματισμός του Kevin Durant στο αριστερό πόδι θα τον κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα μακριά από τα γήπεδα. Αρκετά ώστε ο σούπερ σταρ των Brooklyn Nets να χάσει και το All-Star Game της Atlanta.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Μπρούκλιν, ο Durant “θα χρειαστεί περαιτέρω χρόνο για αποθεραπεία, προκειμένου να του επιτρέψει να αποδώσει στο επίπεδο που έπαιζε από τότε που επέστρεψε”, αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Ο Durant δεν έπαιξε σε 9 από τα τελευταία 10 παιχνίδια των Nets, αυτό όμως ουδόλως έχει επηρεάσει την ομάδα του Steve Nash, η οποία μετράει αισίως 8 σερί νίκες και έχει σκαρφαλώσει στη 2η θέση της ανατολικής κατάταξης.

Η τελευταία φορά που ο 32χρονος σμολ φόργουορντ εθεάθη σε κάποιο γήπεδο ήταν στη νίκη επί των Warriors στις 13 Φεβρουαρίου. Τη φετινή σεζόν έχει 29 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Κάπως έτσι, για πρώτη φορά από τότε που το ΝΒΑ άλλαξε το format του All-Star Game, η μία από τις δύο ομάδες δεν θα έχει τον αρχηγό της. Εκτός κι αν αλλάξει και αυτός και αντικατασταθεί από τον παίκτη που ακολουθεί στις ψήφους, ο οποίος είναι στην ανατολική περιφέρεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… Αυτό πάντως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από το ΝΒΑ.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Durant; Αυτός θα είναι ο Domantas Sabonis. Οι Pacers δεν κάνουν ιδιαίτερα καλή χρονιά (παρότι βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 15-15), εντούτοις ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ έχει 21,5 πόντους, 11,7 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 1,0 κλέψιμο και 0,7 τάπες σε 36,5 λεπτά κατά μέσο όρο σε 30 αγώνες.