Η αναζήτηση του Ντουάιτ Χάουαρντ για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του τον έφερε στο… σπίτι του. Ο «Superman», μετά τη θητεία του σε Ορλάντο και Λέικερς άφησε πίσω του και το Χιούστον και τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/7) συμφώνησε με τους Χοκς για 3ετές συμβόλαιο έναντι 70,5εκατ.δολ.! Ο 30χρονος σέντερ, σύμφωνα με αποκάλυψη του ατζέντη του, Πέρι Ρότζερς, στο δίκτυο ESPN, θα αγωνιστεί ως το 2019 στην ομάδα της γενέτειράς του, Ατλάντα, με εγγυημένο συμβόλαιο και δίχως οψιόν για καμία από τις δύο πλευρές, ως το τέλος του. Ο Χάουαρντ είχε μία παραγωγική συνάντηση με την διοίκηση των «Γερακιών» και δεν χρειάστηκε να συναντήσει άλλες ομάδες, αν και φερόταν στο στόχαστρο των Σέλτικς… Η εξέλιξη δείχνει ότι οι Χοκς αφήνουν στην άκρη τον Αλ Χόρφορντ, ο οποίος είναι στη λίστα των Θάντερ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι φίλοι των Γκρίζλις άκουσαν καλά νέα, αφού τόσο ο Μάικ Κόνλεϊ όσο και ο Τσάντλερ Πάρσονς συμφώνησαν για μάξιμουμ συμφωνίες με την διοίκηση της ομάδας του Μέμφις. Ο Κόνλεϊ δεν δελεάστηκε από το ενδιαφέρον των Σπερς και των Μαβς και αποφάσισε να ανανεώσει με τις «Αρκούδες», αντί του ποσού των 153εκατ.δολ. για 5 χρόνια! Κάτι που σημαίνει ότι όταν επισημοποιηθεί η προφορική συμφωνία, θα αμείβεται ετησίως με περισσότερα από 30εκατ. ετησίως!!! Ο Αμερικανός γκαρντ συναντήθηκε με το Ντάλας την Παρασκευή, όμως προτίμησε να παραμείνει στο Μέμφις, το οποίο τον είχε επιλέξει στο Νο4 του ντραφτ του 2007. Οι Μάβερικς δεν κατάφεραν να τον πείσουν, στην δεύτερη απώλειά τους μετά την ανανέωση του Χασάν Ουάιτσαϊντ με το Μαϊάμι.

Οι Μαβς, όμως, είχαν κι άλλη… «διαρροή» στο ρόστερ τους. Καθώς οι Γκρίζλις άνοιξαν για τα καλά τον κουμπαρά τους, αφού αμέσως μετά την παραμονή του Κόνλεϊ, πρόσφεραν 94,8εκατ.δολ. για 4 χρόνια και στον Τσάντλερ Πάρσονς, που άφησε το Ντάλας και δεν πείστηκε από το ενδιαφέρον των Λέικερς και Μπλέιζερς και θα υπογράψει στο Μέμφις. Τις τελευταίες ώρες, μετά τις αρχικές ανανεώσεις του ΝτεΡόζαν (Τορόντο), του Μπατούμ σε Σάρλοτ και των Μπιλ (Ουίζαρντς), Ντράμοντ (Πίστονς) και τις συμφωνιές του Νοά με Νικς, του Τζέφερσον με την Ιντιάνα, του Τέρνερ με Μπλέιζερς, του Φουρνιέ με Μάτζικ και του Λιν με το Μπρούκλιν, παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα. Μετά το ραντεβού του Κέβιν Ντουράντ με το Γκόλντεν Στέιτ, ο σταρ των Θάντερ συναντάται αυτή την ώρα με τους Κλίπερς, ενώ μπόλικη δουλειά έχουν οι Μπακς. Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο συμφώνησε με Τελέτοβιτς και τον Ντελαβεντόβα και κοιτάζει και προς… Ντουέιν Ουέιντ, αφού ο αρχηγός των Χιτ δεν έχει συμφωνήσει με το Μαϊάμι και απασχολεί και Νέα Υόρκη και Σπερς και Μαβς! Τέλος, ο Τζεφ Γκριν συμφώνησε με το Ορλάντο για μονοετές συμβόλαιο αντί 15εκατ. και ο Σόλομον Χιλ άφησε την Ιντιάνα για τη Νέα Ορλεάνη, για 48εκατ. για 4 χρόνια.