ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΛΟΝΔΙΝΟ
 
Το… χαρτάκι προτεραιότητας για μία δήλωση ή μία πόζα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε μπόλικη ουρά. Όχι μόνο από τους εκπροσώπους του Τύπου. Οι «καλεσμένοι» στη φήμη του 20χρονου φόργουορντ των Μπακς στο Λονδίνο, ενόψει του ματς της Πέμπτης (15/1) με τους Νικς ήταν επώνυμοι. Όπως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, η οικογένεια και οι φίλοι του, αλλά και ο άλλοτε προπονητής του στον Φιλαθλητικό, Τάκης Ζήβας. Μονάχα που ήταν κι ένας… πιο ψηλός από τον «Αντέτο», αλλά τα κολακευτικά λόγια του θα μπορούσαν να κάνουν τον «Giannis» να «ψηλώσει» κι άλλο. Ο παλαίμαχος σταρ των Ρόκετς, MVP και δις πρωταθλητής και θρύλος πια του ΝΒΑ, Χακίμ Ολάζουον, συνάντησε την Τετάρτη τον 2ετή παίκτη του Μιλγουόκι, αφού και ο κόουτς Τζέισον Κιντ επιβεβαίωσε πως μεσολάβησε για την επικοινωνία τους. Μετά το ραντεβού, ο Χακίμ «The Dream» σχολίασε την πορεία του Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως «έχει προοπτικές να κυριαρχήσει»!!!
 
Ο Ολάζουον παραχώρησε συνέντευξη στην Αυστραλιανή έκδοση της ιστοσελίδας του ΝΒΑ και επισήμανε ότι με τον «Αντέτο» μίλησαν για την κοινή καταγωγή Γιορούμπα από τη Νιγηρία και συμπλήρωσε πως «του έδωσα μία συμβουλή για το πώς μπορεί να πετύχει περισσότερα». Αποκαλύπτοντας ότι «παρακολούθησα πέρσι μία φάση του με ένα coast to coast και είπα στον εαυτό μου πως θέλω να παρακολουθήσω από κοντά την καριέρα του. Ήταν μία δύσκολη και γεμάτη χάρη φάση». Ο Χακίμ έδειξε ενημερωμένος για την πορεία του «Giannis», προσθέτοντας πως «τα δύσκολα παιδικά χρόνια, σε μαθαίνουν να εκτιμάς περισσότερο κάποια πράγματα. Δεν εκπλήσσομαι που τον βλέπω να τα πηγαίνει τόσο καλά στη Λίγκα και πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει παραπάνω, με τον χρόνο και την αυτοπεποίθηση υπέρ του!».
 
 
Ο κατά πολλούς κορυφαίος Αφρικανός παίκτης στην ιστορία τόνισε πως «αυτοπεποίθηση σημαίνει ταλέντο, αφού η ωριμότητα θα έρθει. Ο Γιάννης δεν φοβάται να δοκιμάζει νέες κινήσεις μέσα σε έναν αγώνα και αυτό δείχνει αυτοπεποίθηση. Αλλά από την άλλη, ακούει τον προπονητή του όταν του λέει “κάνε λιγότερα”, όσο κι αν εκείνος θέλει να εκφράσει τον εαυτό του». Ο Χακίμ κατέληξε πως «ο Αντετοκούνμπο έχει ό,τι χρειάζεται για μία μακρά και πετυχημένη καριέρα. Το σημαντικό είναι να μην μείνει ικανοποιημένος με το να θεωρηθεί ένας παίκτης του μέσου όρου. Αν σκοράρει 10π. μ.ο., πρέπει να λέει στον εαυτό του πως μπορεί να πετύχει 20. Είναι παίκτης που μπορεί να γίνει ολοκληρωμένος, σε άμυνα κι επίθεση και γιατί όχι, το όνομά του μπορεί να το θυμόμαστε σε μερικά χρόνια σαν ενός αθλητή που άφησε πολλά πίσω του στο μπάσκετμπολ, γιατί διαθέτει ένα ξεχωριστό ταλέντο! Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις έναν παίκτη με τέτοιο μέγεθος στο κορμί και τόσες ικανότητες! Θα έχει μεγάλη επιρροή, αν η συμπεριφορά του είναι να θέλει να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης…».