Την σεζόν που μας πέρασε ο Γκόρντον Χείγουορντ επέστρεψε στα παρκέ μετά από τον φρικιαστικό τραυματισμό που υπέστη στο πόδι στην πρεμιέρα της σεζόν 2017-2018 αλλά όπως ήταν λογικό μετά από έναν χρόνο απουσίας δεν βοήθησε όσο θα ήθελε τους Μπόστον Σέλτικς.

Σύμφωνα με ένα κείμενο που ανέβασε ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο φόργουορντ των Σέλτικς δήλωσε έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά για να βοηθήσει τους “Κέλτες” την νέα αγωνιστική περίοδο.

“Την περσινή σεζόν αισθάνθηκα ότι σταδιακά βελτιώθηκε το παιχνίδι μου, οπότε δούλεψα όλο το καλοκαίρι για να είμαι έτοιμος φέτος, οπότε είμαι ενθουσιασμένος. Έμεινα στην Βοστώνη και προπονήθηκα στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά” έγραψε αρχικά ο Χέιγουροντ, για να συμπληρώσει:

“Κοιτάζοντας πίσω, στην αποθεραπεία μου, είμαι περήφανος που μπόρεσα να επιστρέψω στα παρκέ. Ήταν ένα μεγάλο τεστ για εμένα η περσινή σεζόν. Βελτιωνόμουν όσο περνούσε η χρονιά και έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ μου στο τέλος της σεζόν. Σε γενικές γραμμές ήταν μία πετυχημένη σεζόν σε προσωπικό επίπεδο, επειδή μπόρεσα να επιστρέψω και να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό”.

“Αυτό το καλοκαίρι έχτισα την αυτοπεποίθησή μου και συνέχισα να κάνω αυτά που έκανε. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα σε πνευματικό επίπεδο ότι είχα ένα γεμάτο καλοκαίρι να δουλέψω. Το χρειαζόμουν αυτό, επειδή η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από την επανάληψη.

Πέρυσι, δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω επιστρέφοντας από τραυματισμό. Σωματικά ήμουν έτοιμος, αλλά δεν είχα παίξει. Νομίζω ότι περισσότερο ήλπιζα ότι ήμουν έτοιμος, περισσότερο από ότι ήξερα ότι είμαι έτοιμος. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Πέρυσι στο κεφάλι μου σκεφτόμουν πολλά, ήλπιζα ότι θα είμαι υγιής και θα κάνω τα πράγματα σωστά, επειδή δεν τα είχα κάνει. Δεν είχα την ευκαιρία να προπονηθώ και να κάνω όλες αυτές τις επαναλήψεις. Φέτος όμως έχω δουλέψει. Ξέρω το σώμα μου και αισθάνομαι ότι είμαι στο 100%, ενώ ξέρω καλύτερα και τους συμπαίκτες μου. Έχουν φύγει όλα τα ερωτηματικά. Είμαι έτοιμος να γίνω ο παίκτης που περίμενα να είμαι όταν ήρθα. Αυτός είναι ο στόχος μου, μαζί με το πρωτάθλημα. Θα είμαι έτοιμος. Όλοι θα είμαστε έτοιμοι”.