Οι Τορόντο Ράπτορς, έχουν καταφέρει με σταθερά ανοδικά «βήματα» τα τελευταία χρόνια, να βρίσκονται στην «ελίτ» των κορυφαίων ομάδων του ΝΒΑ, φτάνοντας φέτος μέχρι τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου αποκλείστηκαν από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, είναι από τους «πυλώνες» του ρόστερ του Ντουέιν Κέϊσι και αποτέλεσε την απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης στην φετινή free agency, με την επιθυμία να τον «δέσει» στην καναδική πόλη.

Η επιθυμία αυτή, την έφερε στο σημείο να του προσφέρει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, με τις συνολικές απολαβές για τον 26χρονο γκαρντ, να ανέρχονται στα 139 εκατομμύρια δολάρια. Η επισημοποίηση του εν λόγω γεγονότος, έγινε με τη σημερινή (14/7) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ράπτορς, όπου ο πρόεδρος Μασάϊ Ουχίρι δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του, για το γεγονός της παραμονής του ΝτεΡόζαν.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα σε αυτή την offseason, ήταν να εξασφαλίσουμε το ότι ο ΝτεΜαρ θα παρέμενε δεινόσαυρος. Αποτελεί ένα θεμέλιο για την ομάδα μας, ένας ηγέτης που παραδειγματίζει την κουλτούρα που αναπτύσσουμε και ένας βασικός πρωταγωνιστής στην επιτυχία μας», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των Ράπτορς, για να συμπληρώσει με τα εξής λόγια: «Είμαστε ευτυχισμένοι, που μετά από επτά χρόνια συνεργασίας, ο ΝτεΜαρ ήθελε να παραμείνει στο Τορόντο, ώστε να συνεχίσει να μας βοηθά να χτίσουμε ένα πρόγραμμα πρωταθλητισμού».

Ο ίδιος ο ΝτεΡόζαν, με τον τρόπο του «προσυπέγραψε» τα λόγια αυτά. «Νιώθω αυτό το μέρος ως σπίτι μου. Θέλω να κάνω αυτή την πόλη, αυτή την ομάδα, αυτή την χώρα και αυτό τον κόσμο να ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.