Ο Κλέι Τόμπσον χτυπήθηκε με δύναμη από την μοίρα στο Game 6 των τελικών του ΝΒΑ. Ο παίκτης των Ουόριορς υπέστη ρήξη χιαστού στην τελευταία μάχη με το Τορόντο για τον τίτλο (οι Ράπτορς μάλιστα έριξαν ανάσκελα το Γκόλντεν Στέιτ και στέφθηκαν τελικά πρωταθλητές του ΝΒΑ). Ο Αμερικανός γκαρντ θα μείνει έξι μήνες εκτός δράσης και είναι γνωστό ότι τέτοιοι τραυματισμοί… φέρνουν πολύ πίσω τους παίκτες. Οι Ουόριορς όμως, δεν τα σκέφτηκαν καν όλα αυτά. Ελεγαν πως είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον 29χρονο γκαρντ στην ομάδα και το έδειξαν, καθώς του προσφέρουν μυθικό συμβόλαιο ύψους 190 εκατ. δολαρίων για 5 χρόνια προκειμένον να τον κρατήσουν για πάντα στην ομάδα.

Ο Τόμπσον μένει free agent. Ο σοβαρός τραυματισμός του όμως, δεν έχει πτοήσει τους «μνηστήρες» του, που τον… κυνηγάνε σαν τρελοί. Ο 29χρονος γκαρντ πολιορκείται από πολλές μεγάλες ομάδες, όπως τους Λέικερς και τους Κλίπερς.

Οι Ουόριορς θορυβήθηκαν ότι θα χάσουν τον παίκτη τους και έτσι αποφάσισαν να κάνουν… ρελάνς και να… παίξουν τα ρέστα τους και σύμφωνα με τον έγκυρο Αμερικανό δημοσιογράφο, Άντριαν Βοϊναρόφσκι, αποφάσισαν να του στρώσουν χρυσό χαλί και να του προσφέρουν μυθικό συμβόλαιο 190 εκατ. δολαρίων για 5 χρόνια.

Ο Κλέι Τόμπσον βέβαια, ήθελε max συμβόλαιο. Η πρόταση όμως, των Ουόριορς δείχνει αρκετά ελκυστική.