Χρειάστηκαν 4 μέρες για να διαπιστώσει πως δεν είναι βέβαιος για την απόφασή του να αφήσει τους Κλίπερς και να δεσμευτεί προφορικά με τους Μαβς. Και μετά την επιχείρηση… «μπλόκο στην πόρτα» (σ.σ.: θα καταλάβετε παρακάτω γιατί) της ομάδας του Λ.Α., απαιτήθηκαν 11 ώρες συνάντησης με αντιπροσωπεία των «Κλιπς» για να αφήσει το Ντάλας πριν καν μετακομίσει εκεί και να γυρίσει στην Καλιφόρνια. Ο ΝτιΑντρε Τζόρνταν αποφάσισε να «τα γυρίσει» και παρά την αρχική συμφωνία του με τους Τεξανούς, προτίμησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/7) να ανανεώσει με τους Κλίπερς, υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο έναντι 87,6εκατ.δολ.. Ο Αμερικανός σέντερ είχε δεύτερες σκέψεις για την αρχική επιλογή του Ντάλας και φέρεται να… το είπε τηλεφωνικά στον κόουτς των «Κλιπς», Ντοκ Ρίβερς, με τον τελευταίο να μην αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Ο Ρίβερς πήρε τους Μπλέικ Γκρίφιν, Κρις Πολ, Τζέι-Τζέι Ρέντικ, τον νεοφερμένο Πολ Πιρς και τον ιδιοκτήτη Στιβ Μπάλμερ και ταξίδεψαν στο πατρικό του Τζόρνταν στο Χιούστον, μένοντας μαζί του για σχεδόν μισή μέρα!

Μάλιστα, ο Γκρίφιν ανάρτησε στο twitter μία φωτογραφία με μία… καρέκλα στην πόρτα του Τζόρνταν, ως συμβολική εικόνα πως του κλείνει τον δρόμο. Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, έφτασε στο Χιούστον μαζί με τον φόργουορντ της ομάδας του -που έχει τον ίδιο ατζέντη με τον ΝτιΑντρε (τον Νταν Φέγκαν)Τσάντλερ Πάρσονς, αλλά ο σέντερ των Κλίπερς… δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και σύμφωνα με τον Κρις Μπρουσάρντ του ESPN, ο Κιούμπαν έκανε βόλτες στην πόλη για να βρει την οικία του Τζόρνταν!!! Ο Πάρσονς, που είναι και καλός φίλος με τον «μετανιωμένο» ΝτιΑντρε, έκανε ένα σχόλιο με νόημα στο twitter, γράφοντας «ούτε εγώ δεν έχω τόσο καλή προσποίηση»… Η αντιπροσωπεία των Καλιφορνέζων κατάφερε να μεταπείσει τον παίκτη να αλλάξει την επιλογή του, με φήμες πως ο Κρις Πολ τον διαβεβαίωσε πως θα έχει ενεργό ρόλο στην επίθεση, αφού ο “CP3” αρνήθηκε πως έχει κακές σχέσεις μαζί του ή τον πιέζει υπερβολικά. Πάντως, Τύπος και κοινό ήδη επικρίνουν τον Τζόρνταν για την τακτική του να… σνομπάρει το Ντάλας, αλλά κυρίως να μην έχει την ευθιξία να απαντήσει στις κλήσεις του Κιούμπαν, ο οποίος έμαθε για την πιθανή αλλαγή απόφασης του Νο1 «στόχου» του στην free-agency, από τα Μ.Μ.Ε..

Η Λίγκα και οι φαν της αναμένουν την απάντηση του εκκεντρικού Κιούμπαν, ο οποίος (δεν) έδωσε εξηγήσεις με μία ανάρτησή του στην εφαρμογή CyberDust, που έχει δημιουργήσει μία εταιρεία του. Το αφεντικό των Μαβς σχολίασε αρχικά το θέμα -χωρίς να κατονομάσει τον ΝτιΑντρε Τζόρνταν– αλλά επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει τι συνέβη, γράφοντας: «Αγαπητοί φίλοι των Μάβερικς. Θα έρθει η ώρα που θα σας πω με κάθε λεπτομέρεια όσα γνωρίζω πως έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες. Δεν πιστεύω πως είναι η σωστή στιγμή να πω οτιδήποτε για το γεγονός ότι δεν μου απάντησε ποτέ. Ούτε μια φορά. Μέχρι τώρα, δεν τον έχω ακούσει από το βράδυ της Τρίτης. Ήμουν ξεκάθαρος απέναντι στον Ουέσλι Μάθιους (σ.σ.: με τον οποίο επίσης έχει συμφωνήσει προφορικά) και του είπα ότι δεν θα κρατήσω τη συμφωνία μας, αν ήθελε να πάει σε κάποια άλλη ομάδα. Δεν μπορώ να σας δείξω την πραγματική του απάντηση, μπορώ όμως να σας πω ότι είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να παίξει στους Μαβς. O Ουές είναι ακριβώς ο τύπος παίκτη που θέλουμε στην ομάδα. Ο κόσμος θα τον αγαπήσει. Θα βρίσκεται απόψε στο Ντάλας». Ο Κιούμπαν είχε έρθει σε κόντρα και με τον Ντουάιτ Χάουαρντ το 2013, όταν ο τελευταίος επέλεξε τους Ρόκετς αντί των Μαβς, έχοντας δηλώσει πως “όποιος αγνοεί τους Μάβερικς είναι ανόητος”!!! Ο Κιούμπαν, μάλιστα, απάντησε στην είδηση του Μπρουσάρντ του ESPN ότι… έκοβε βόλτες στο Χιούστον και παρακαλούσε συγγενείς του Τζόρνταν να του δώσουν την διεύθυνσή του, απαντώντας στον ρεπόρτερ μέσω twitter και γράφοντάς του: “Αυτό είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που διάβασα ποτέ μου. Αν είχεις την παραμικρή ηθική, θα μου έστελνες μήνυμα να σου στείλω την διεύθυνση του ΝτιΑντρε”