Ο James Harden κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το Houston. Καταπώς φαίνεται, λοιπόν, βρίσκεται πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Μία ημέρα μετά τις νέες δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τη σχέση του με τους Rockets, πληθαίνουν οι φήμες ότι η ομάδα του Τέξας είναι έτοιμη να τον κάνει ανταλλαγή σε Philadelphia ή Brooklyn. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Σύμφωνα με το Athletic, οι Nets προσφέρουν στις “ρουκέτες” τέσσερα draft-picks 1ου γύρου και άλλες τρεις ανταλλαγές μελλοντικών επιλογών στο Draft, την ώρα που ο Harden δεν παρέστη καν στη σημερινή προπόνηση της ομάδας του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον Stephen Smith, που υποστήριζε ότι οι Rockets σκέφτονται να τον αφήσουν να μείνει σπίτι του μέχρι να τον ανταλλάξουν.

Ο Νεοϋορκέζος ρεπόρτερ υποστήριξε επίσης ότι οι 76ers είναι η πρώτη επιλογή του Harden και όπως όλα δείχνουν αυτοί είναι και η πιθανότερη ομάδα για ανταλλαγή. Αρκεί να πειστούν να αποχωριστούν τον Ben Simmons, τον παίκτη που αποτελεί το διακαή πόθο των Rockets -μαζί με τον Tyrese Maxey, σύμφωνα με τον Marc Stein των New York Times.

Ο ρεπόρτερ Nick Wright (FS1) γράφει από τη μεριά του ότι «το Brooklyn είναι έτοιμο να προσφέρει οποιοδήποτε πλην του Kevin Durant για τον Harden». Αυτό το “οτιδήποτε”, βέβαια, δεν είναι αρκετό, από τη στιγμή που οι Rockets δεν θέλουν πια τον Kyrie Irving, κάτι που σημαίνει ότι οι Nets μάλλον θα χρειαστούν και τρίτη ομάδα στην ανταλλαγή.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Harden μετά την ήττα από τους Lakers ήταν ένας παραπάνω λόγος να ενταθούν οι συζητήσεις για την ανταλλαγή του. «Αγαπώ αυτή την πόλη. Κυριολεκτικά έχω κάνει ό,τι μπορώ. Ωστόσο, η κατάσταση είναι τρελή και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να φτιαχτεί», δήλωσε ο Harden στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Δηλώσεις που καθόλου δεν άρεσαν στους συμπαίκτες του “μούσια”…

«Είναι λίγο απογοητευτικό. Πληγώνει τη χημεία της ομάδας», σχολίασε ο Christian Wood. «Η σχέση μου με τον Harden δεν είναι η καλύτερη δυνατή, δεν θα πω ψέμματα», είπε από τη μεριά του ο John Wall.