Σε ρυθμούς τελικών ζουν όλοι στην πόλη της Οκλαχόμα καθώς η πρώτη συμμετοχή των Θάντερ στους τελικούς του ΝΒΑ είναι ένα σπουδαίο γεγονός και έχει ξεσηκώσει τους πάντες. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει τα ξημερώματα της Tετάρτης (13/6) και υπάρχει ξεσηκωμός για ένα εισιτήριο. Οι Θάντερ δεν είχαν απήχηση την πρώτη τους χρονιά το 2008-2009 καθώς το ξεκίνημα τους δεν ήταν καθόλου καλό (3-29) και τα εισιτήρια μοιράζονταν δωρεάν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά καθώς στη σειρά με τους Λέικερς 7.000 άτομα παρακολουθούσαν τους αγώνες στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου από ένα μεγάλο video-wall.

Την επιτυχία των Θάντερ απολαμβάνει και ο δήμαρχος της πόλης Μικ Κορνέτ, όμως τον ενόχλησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς μετά τον πέμπτο αγώνα της σειράς με τους Λέικερς καθώς τραυματίστηκαν οχτώ άτομα. “Μου αρέσει να πηγαίνει ο κόσμος πριν το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια καλό είναι να παρακολουθεί τον αγώνα είτε από κάποιο μαγαζί, είτε από το σπίτι του. Ξέρω ότι διψούν για να κερδίζει η ομάδα, όμως ποιος ξέρει πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί ο κόσμος και τι χειρότερο θα μπορούσα να συμβεί;” δήλωσε ο Κορνέτ.

Οι πάντες ζουν στους ρυθμούς των τελικών και αυτό εύκολα το καταλαβαίνει κανείς αφού τα κτίρια έχουν στολιστεί, τα οχήματα έχουν σημαίες των Θάντερ, ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης της πόλης έχει ένα banner με το σύνθημα “Let’ s go Τhunder“. Επιπλέον την πρόσοψη ενός καταστήματος “στολίζει” ένα γιγαντιαίο ψεύτικο μούσι προς τιμήν του Τζέιμς Χάρντεν.

Όλοι λοιπόν στην πόλη περιμένουν στην πόλη με μεγάλη ανυπομονησία τους τελικούς του ΝΒΑ για να ζήσουν ανάλογες στιγμές με το Oklahoma University που έχει κατακτήσει επτά εθνικούς τίτλους και το Oklahoma State, το οποίο έχει 34 πρωταθλήματα στο wrestling και είναι η μεγάλη δύναμη των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο άθλημα.