Τα maximum συμβόλαια που προσέφεραν οι Pelicans στον Brandon Ingram και το Miami στον Bam Adebayo ήταν ό,τι σημαντικότερο έγινε κατά τη διάρκεια της 5ης ημέρας της Free Agency στο ΝΒΑ. Από εκεί και πέρα, ελάχιστες σημαντικές κινήσεις καταγράφηκαν, με τη δεξαμενή των παικτών στην Free Agency να είναι πλέον πολύ ρηχή. Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα το basketblog.gr συγκέντρωσε όλες τις κινήσεις που έγιναν την Τρίτη (24/11) στο ΝΒΑ.

* Μετά το κακό χαμό που επακολούθησε της απαίτησης τόσο του James Harden, όσο και του Russell Westbrook να γίνουν ανταλλαγή από τους Rockets, η σκόνη δείχνει να καταλάγιασε στο Houston. Σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski και όσα είπε στο Sports Center του ESPN, αυτή τη στιγμή πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο να αρχίσουν και οι δύο προετοιμασία στις “ρουκέτες”, παρά να γίνουν trade σε άλλη ομάδα.

* Στο μεταξύ, οι Rockets έκαναν άλλη μία προσθήκη, καθώς συμφώνησαν με τον DeMarcus Cousins για μονοετές μη εγγυημένο συμβόλαιο.

* Ο πιο περιζήτητος σέντερ που έχει απομείνει στην ελεύθερη αγορά είναι ο Hassan Whiteside, για τον οποίον φέρονται να ενδιαφέρονται κυρίως οι Sacramento Kings.

* Οι Phoenix Suns συμφώνησαν με τον Langston Galloway. Στον αντίποδα, άφησαν ελεύθερο τον Elie Okobo.

* Οι Denver Nuggets μετέτρεψαν το two-way συμβόλαιο του Bol Bol σε διετές, με συνολικές απολαβές 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

* Έξι ομάδες με υψηλές βλέψεις τη νέα σεζόν διεκδικούν τον free agent Nicolas Batum σύμφωνα με το γαλλικό σάιτ basketsession. Αυτές είναι οι Nets, οι Warriors, η Jazz, οι Raptors, οι Clippers και οι Bucks.

* Πριν καν φορέσει τη φανέλα της Νέας Ορλεάνης, οι Pelicans επέκτειναν το συμβόλαιο του Steven Adams για άλλα δύο χρόνια με συνολικές απολαβές 35 εκατομμύρια δολάρια. Το νέο συμβόλαιο του Νεοζηλανδού σέντερ είναι για τις σεζόν 2021-22 και 2022-23. Παρεμπιπτόντως, από την ανταλλαγή του Adams η Oklahoma City αποκόμισε τη μεγαλύτερη εξαίρεση στην ιστορία του ΝΒΑ, ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία θα έχει ένα χρόνο για να τη χρησιμοποιήσει.

* Οι Pelicans πρόσθεσαν άλλους δύο παίκτες με μίνιμουμ συμβόλαια. Τον Wenyen Gabriel (για 1+1 χρόνια με team option για το 2ο έτος) και τον Sindarius Thornwell (για ένα χρόνο).

* Σε άλλες, μικρότερες κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκειας της ημέρας, συμφώνησαν ή υπέγραψαν και οι εξής free agents: Tacko Fall (Celtics, two-way), Tremont Waters (Celtics, two-way), Jordan Bone (Magic, two-way), Jared Harper (Knicks, two-way), Axel Toupane (Warriors).