Το ΝΒΑ βρίσκεται από τη Δευτέρα (16/11) σε περίοδο ανταλλαγών, τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/11, 03:00) διεξάγει το ετήσιο Draft και στις 21/11 (στις 01:00, ώρα Ελλάδας) θα ανοίξει και τις πύλες της Free Agency! Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, οι φήμες, τα σενάρια και οι κινήσεις δίνουν και παίρνουν αυτές τις ημέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και το basketblog.gr θα σας ενημερώνει καθημερινά για το τι συμβαίνει, τι φημολογείται, τι συζητιέται.

Θα έχετε ήδη διαβάσει για τις σημαντικές ανταλλαγές που έκαναν οι Bucks για τους Jrue Holiday και Bogdan Bogdanovic, παραχωρώντας τους Eric Bledsoe, George Hill, Donte DiVincenzo, Ersan Ilyasova, DJ Wilson και draft-picks. Έχετε ενημερωθεί και για το trade των Rockets και των Blazers για τους Trevor Ariza, Robert Covington και δύο draft-picks 1ου γύρου. Πάμε να δούμε τι άλλο έγινε το τελευταίο 24ωρο…

Τι άλλο έγινε…

* Ο Andre Drummond θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στο Cleveland, καθώς αποφάσισε να κάνει opt-in για τη σεζόν 2020-21 και να μη διεκδικήσει ένα νέο συμβόλαιο στην ελεύθερη αγορά.

* Το Miami μετέτρεψε σε εγγυημένα τα συμβόλαια του Duncan Robinson και του Kedrick Nunn για τη σεζόν 2020-21.

* Ο Jerami Grant έκανε opt-out και έμεινε ελεύθερος από τους Nuggets, οι οποίοι πάντως σκοπεύουν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο μαζί του σύμφωνα με το Yahoo.

* Οι Bulls έκαναν restricted free agent τον Denzel Valentine, ενεργοποιώντας τη σχετική οψιόν στο συμβόλαιό του. Στον αντίποδα, σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερο τον Shaquille Harrison.

* Το Orlando υπέγραψε το περσινό του draft-pick, τον Chuma Okeke, που έχασε όλη τη σεζόν 2019-20 λόγω τραυματισμού.

* Οι Bulls έκαναν qualifying offer στον Adam Mokoka, μετατρέποντας τον σε restricted free agent.

Τι φημολογείται…

* Την ανταλλαγή του Russell Westbrook με τον John Wall διαπραγματεύονται οι Rockets με τους Wizards σύμφωνα με τον Shams Charania. Τον “Russ” εξακολουθούν να θέλουν οι Hornets, αλλά και οι Knicks.

* Ελεύθερος από τους Blazers σκοπεύει να μείνει ο Rodney Hood σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowki του ESPN, επιδιώκοντας να υπογράψει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο στη Free Agency.

* Στο… μέτωπο James Harden, το frontofficesports.com έγραψε αργά το βράδυ ότι υπάρχει «προφορική συμφωνία» μεταξύ των Nets και των Rockets για trade του “μούσια”! Η ουσία είναι ότι ο Harden θέλει τόσο πολύ να φύγει από το Houston, που (σύμφωνα με το ESPN) απέρριψε διετή πρόταση 103 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Rockets! Το πρόβλημα είναι ότι και το Houston δεν διατίθεται να τον στείλει στο Brooklyn, εάν δεν πάρει πίσω έναν εκ των Kevin Durant, Kyrie Irving… Παρεμπιπτόντως, αυτοί που δεν πρόκειται να εμπλακούν καθόλου στην υπόθεση Harden είναι οι Clippers, σύμφωνα με το Athletic.

* Opt-in αναμένεται να κάνει ο Jabari Parker στο Sacramento, παραμένοντας στους Kings και τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Shams Charania του Athletic.

* Ο James Ennis δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν του για τη σεζόν 2020-21, μένοντας έτσι ελεύθερος από το Orlando.

* Ο Kentavious Caldwell-Pope ναι μεν έμεινε ελεύθερος από τους Lakers, ωστόσο αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο στους πρωταθλητές σύμφωνα με τον Zach Lowe του ESPN.

* Στο στόχαστρο του Portland βρίσκεται ο Paul Millsap, ο οποίος έμεινε ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους από το Denver.

* Η Atlanta ετοιμάζεται να κάνει μεγάλη προσφορά στον Joe Harris, μόλις αρχίσει η Free Agency, σύμφωνα με τον Sam Amico του Outkick. Οι Hawks θέλουν διακαώς και τον Rajon Rondo, ωστόσο αυτός σκοπεύει να υπογράψει στους Clippers, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Frank Isola του ESPN.

* Opt-out σκοπεύει να κάνει ο Robin Lopez στο Milwaukee.

* Το Miami θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Derrick Jones Jr., μόνο όμως εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο του φόρου πολυτελείας.

* Οι Bulls σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερο τον Kris Dunn, σύμφωνα με τον KC Johnson της Chicago Tribune. Στο Chicago υπάρχει μεγάλη κινητικότητα αυτές τις ημέρες, πάντως, καθώς οι “ταύροι” φέρονται να προσέγγισαν τους Celtics για trade του Kemba Walker σύμφωνα με τον Kevin O’Connor του Ringer.

* Ο Patrick Williams “ακούγεται” ότι μπορεί να επιλεγεί μέχρι και το Νο. 4 του Draft (Bulls).

* Οι Warriors και οι Bucks βρίσκονται μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για τον Avery Bradley, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Lakers σύμφωνα με το Yahoo.