Η χρονική περίοδος που οι 30 ομάδες του ΝΒΑ μπορούν να κάνουν ανταλλαγές αρχίζει σε λίγες ώρες (16/11). Τι σημαίνει αυτό; Ετοιμαστείτε για… καταιγισμό φημών, σεναρίων και φυσικά (κάποιων) συμφωνιών τις επόμενες ημέρες.

Το basketblog.gr θα σας ενημερώνει καθημερινά για το τι συμβαίνει στο ΝΒΑ, τι φημολογείται, τι συζητιέται. Είτε πρόκειται για… τρελά σενάρια, σαν αυτό που στέλνει τον James Harden στο Brooklyn, είτε για συμφωνίες σαν αυτή που έκλεισαν πριν από μερικές ώρες οι Lakers και η Thunder.

* Οι Lakers δεν ήταν η μόνη ομάδα που προσέγγισε την Oklahoma City για τον Dennis Schroder. Σύμφωνα με το Ringer, ανάλογη προσπάθεια έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και το Milwaukee, ωστόσο οι συζητήσεις με τη Thunder δεν προχώρησαν. Οι Bucks σκοπεύουν πάντως να κάνουν ανταλλαγή τον Eric Bledsoe και δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθεια… Παρεμπιπτόντως, μία ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Bledsoe ήταν οι Lakers, βάσει των πληροφοριών του Sports Illustrated. Αυτό συνέβη όμως πριν “κλείσουν” τον Schroder.

* Πριν καν ολοκληρωθεί το trade για τον Schroder, οι Lakers έχουν ήδη εντοπίσει τον πρώτο υποψήφιο αντικαταστάτη του Danny Green -που θα μετακομίσει στην Oklahoma City- σύμφωνα με τον Marc Stein των New York Times. Ο λόγος για τον Wesley Matthews, που ήταν την περασμένη σεζόν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Bucks.

* Οι Denver Nuggets έχουν βάλει στο μάτι τον Jrue Holiday, ο οποίος είναι διαθέσιμος για trade από τη Νέα Ορλεάνη. Σύμφωνα με το Sports Illustrated, μάλιστα, οι “σβόλοι” θεωρούν σοβαροί υποψήφιοι για να τον “κλέψουν” από τους Celtics, τους Hawks, τους Bulls, τους Blazers, τους Warriors και τους Mavericks, τις υπόλοιπες ομάδες που τον ορέγονται.

* Ο Danilo Gallinari αποτελεί τον διακαή πόθο του Eric Spoelstra στο Miami για αυτή την offseason. Όπως αναφέρει το Five Reasons Sports Network, η Heat “ψάχνει πολλούς τρόπους”, προκειμένου να μετακομίσει ο Ιταλός φόργουορντ στη νότια Florida.

* Μία φήμη για το Draft που είναι τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/11): Σύμφωνα με το cleveland.com οι Celtics πρότειναν στους Cavaliers το Νο. 14 και άλλο ένα draft pick 1ου γύρου (έχουν στην κατοχή τους το 14, το 26 και το 30), με αντάλλαγμα το Νο. 5.