Η ανάδειξη του Γιώργου Παπαγιάννη στο νούμερο 13 του φετινού draft, του έδωσε και τη δυνατότητα να αγωνιστεί άμεσα στο ΝΒΑ, ως παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς. Εκεί βρίσκεται έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς εκτός του Κώστα Κουφού, θα βρει και τον Πέτζα Στογιάκοβιτς. Ο «θρύλος» των «Βασιλέων», είχε περάσει από την χώρα μας στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ως παίκτης του ΠΑΟΚ και πλέον είναι υπεύθυνος του ρόστερ των Κινγκς.

Οι επαφές μεταξύ των δύο ανδρών έγιναν άμεσα, με τον Στογιάκοβιτς να προσπαθεί να μυήσει τον Παπαγιάννη στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ και να του δίνει τις ανάλογες συμβουλές. Ο ίδιος, δίστασε να αποκαλύψει όσα προσπαθεί να του μεταφέρει, μέσω των συνομιλιών τους.

«Δεν ξέρω αν ο πατέρας μου είχε δίκιο που επέμενε να μείνω άλλα δύο χρόνια στην Ευρώπη. Ήμουν ένα από τα παιδιά που ωρίμασαν γρήγορα και ένιωθα έτοιμος. Όμως έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε και τώρα είναι διαφορετικά. Τα παιδιά έχουν διαφορετική προσέγγιση στη ζωή.

Είπα στον Γιώργο εδώ δεν είναι Ευρώπη, όπου θα παίζεις 2-3 δυνατά παιχνίδια το μήνα και θα είσαι χαλαρός. Στο ΝΒΑ πρέπει να παίζεις δυνατά κάθε βράδυ. Πρέπει να ξεσκιστείς στη δουλειά και να δείξεις την αξία σου. Πιστεύω πως είναι έτοιμος για την πρόκληση», ήταν τα λόγια του Στογιάκοβιτς.