Ανοιχτά μίλησε ο Νίκολα Γιόκιτς στα σέρβικα μέσα κατά τη διάρκεια του Basketball Without Borders που διοργανώνει το ΝΒΑ στο Βελιγράδι. Ο άσος των Νάγκετς υπέγραψε φέτος 5ετές συμβόλαιο με την ομάδα αξίας 147εκ. δολαρίων. Παρόλα αυτά ο 23χρονος σε δηλώσεις του τονίζει πως δεν αποτελεί κάλο παράδειγμα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ και συνέχισε λέγοντας πως δεν ενδιαφερόταν πολύ για το άθλημα στην εφηβεία.

Πιο αναύτικά:

«Όταν ήμουν έφηβος δεν ενδιαφερόμουν για το μπάσκετ τόσο πολύ. Δεν ζητούσα πολλά για τον εαυτό μου. Ξέρω πως πολλοί από αυτούς τους παίκτες πιθανόν να καταφέρουν να παίξουν στο ΝΒΑ, αλλά εγώ είμαι κακό παράδειγμα. Έκλαιγα όταν ερχόταν η ώρα για να πάω στην προπόνηση και ο πατέρας μου χρειαζόταν να κάνει προσπάθεια για να με πείσει», είπε ο Νίκολα Γιόκιτς και συνέχισε λέγοντας με χιούμορ:

«Ο πατέρας μου υπέφερε πολλά. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έβλεπε όλα τα παιχνίδια μου και εγώ του έλεγα πως δεν μπορούσα να ξυπνάω και να τον βλέπω στις τρεις τα ξημερώματα να ασχολείται με μένα. Υποθέτω αυτό σημαίνει πατρική αγάπη…».