Τα πράγματα στη Δύση δείχνουν… αγριεμένα ήδη από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όσοι νόμιζαν πως οι Λος Άντζελες Λέικερς θα έκαναν… περίπατο τη φετινή χρονιά καλύτερα να αναθεωρήσουν αφού οι Σαν Αντόνιο Σπερς δείχνουν ικανοί… για όλα. Αυτό το κατάλαβαν για τα καλά και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα από τα “Σπιρούνια” στο “AT & T Center” με 86-84 δια χειρός… Τόνι Πάρκερ.

Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ ήταν αυτός που πήρε την τελευταία επίθεση και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των περσινών φιναλίστ διαμόρφωσε με σουτ από τα 6μιση μέτρα το τελικό σκορ δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φίλαθλους της ομάδας του.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αφού επρόκειτο για ένα πραγματικό ντέρμπι. Η ομάδα του Σκοτ Μπρουκς έδειχνε να μην επηρεάζεται από την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν και με τον νεοαποκτηθέντα Κέβιν Μάρτιν να σκοράρει 15 πόντους παρουσιάστηκε ικανή για… το “διπλό”. Αν μάλιστα σε αυτό προσθέσουμε και τους 23 που σημείωσε ο Κέβιν Ντουράντ (σ.σ.: έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τους 10.000 πόντους στην καριέρα του), τότε γίνεται αντιληπτό πως η Οκλαχόμα έμοιαζε ικανή να ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή σεζόν.

Η πολύ καλή άμυνα των “Σπιρουνιών”, όμως, άφησε τους περσινούς φιναλίστ χωρίς καλάθι εντός παιδιάς στα τελευταία τρία λεπτά και μαζί με την ηγετική εμφάνιση του Τόνι Πάρκερ στο τελευταίο λεπτό τούς έδωσε τη νίκη. Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ ήταν αυτός που με εύστοχο τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (84-84) 28” πριν τη λήξη, ενώ λίγο αργότερα ευστόχησε σε buzzer beater για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και να “πνιγεί” στην αγκαλιά των συμπαικτών του.

Τα δωδεκάλεπτα: 21-24, 45-40, 66-66, 86-84.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (Πόποβιτς): Λέοναρντ 6, Ντάνκαν 20 (8 ριμπ.), Ντιό 10, Γκριν 13 (3), 14 (1 τρίπ., 11 ασ.), Νιλ 8, Σπλίτερ 2, Τζάκσον 11 (1), Μπόνερ, Μιλς, Μπλερ 2.
ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ (Μπρουκς): Ιμπάκα 4 (9 ριμπ.), Ντουράντ 23 (1 τρίπ., 14 ριμπ.), Πέρκινς 2, Σεφολόσα 8 (2), Ουέσμπρουκ 18 (8 ριμπ.), Κόλισον 6, Μάρτιν 15 (3), Ταμπίτ 1, Μέινορ 7 (1), Τζάκσον.