Ναι καλά ακούσατε δύο Θρύλοι. Ποιοι ήταν αυτοί;

Michael Jackson και Michael Jordan δώσανε ραντεβού το 1992 για το απολαυστικό βίντεο κλιπ του τραγουδιού του Jackson, με τίτλο «Jam».

Αυτή εξάλλου είναι μόνο μία απ’ τις πολλές αθλητικές ιστορίες στην ζωή του «Βασιλιά της Ποπ».

Το «Jam» είναι τραγούδι του Jackson από το άλμπουμ Dangerous (1991). Στο βίντεο συμμετείχε ο ραπερ Heavy D (του συγκροτήματος Heavy D & the Boyz). Στο μουσικό βίντεο συμμετείχε επίσης o Michael Jordan και το τραγούδι εμφανίζεται στο βίντεο της Chicago Bulls, τότε ήταν η ομάδα του Jordan για το 1992 NBA Championship, Untouchabulls. 

Το μουσικό βίντεο για το κομμάτι έχει λάβει χώρα σε μια κλειστή αποθήκη, όπου ο Jackson μαθαίνει στον Michael Jordan πως να χορεύει, και ο M.J. μαθαίνει στον «Βασιλιά της Ποπ» πως να παίζει μπάσκετ.

Τα ειδικά εφέ έχουν τον Jackson να πετά μια μπάλα μπάσκετ από το παράθυρο και να σκοράρει στο στεφάνι που βρίσκεται στο αντίθετο άκρο, καθώς και τον Jackson να σκοράρει να κλωτσά τη μπάλα, η οποία βρίσκεται πίσω του, με τη φτέρνα.

Ο Phil Rose, παραγωγός του βίντεο κλιπ τότε, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, «Συναντήθηκα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Chicago και του εξήγησα πως θα γυρίσουμε ένα διαφημιστικό για την μαγιονέζα «Hellmann’s». Όταν, όμως, εμφανίστηκε ο Michael Jordan, τρελάθηκε. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μου είπες ότι συμμετέχει ο Jordan. Αυτά είναι τρελά πράγματα» μου έλεγε και εγώ του ζητούσα συνεχώς συγνώμη».

Ήταν, βλέπετε, ο τοπικός ήρωας της «πόλης των ανέμων», ο άνθρωπος που είχε οδηγήσει τους Bulls σε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα και επρόκειτο να τους οδηγήσει σε άλλα τέσσερα μετά. «Ο επικεφαλής της αστυνομίας με ξανακοίταξε. «Καλά, πλάκα μου κάνεις; Ο Jackson και ο Jordan μαζί. Θεέ μου» μου είπε και φρόντισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, γιατί αν ο κόσμος μας έπαιρνε χαμπάρι, θα γίνονταν ο κακός χαμός» συνεχίζει ο Rose για μια ξεχωριστή συνάντηση, γεμάτη επαγγελματισμό, αλλά και καλό feeling και διάθεση.

Ενώ συνεχίζει, «Στην αρχή έλεγα, ότι δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω αυτό, γιατί αυτός ο τύπος θα προσπαθήσει να με κάνω να χορέψω και αυτό θα είναι πραγματικά ντροπιαστικό». Και μετά είπα, «εντάξει, ο Michael Jackson είναι.

Πότε θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις λίγη ώρα μαζί του και να φτιάξεις και ένα μουσικό βίντεο;». Γι’ αυτό άλλαξα γνώμη και το έκανα» θυμάται ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών για την γνωριμία του με τον κορυφαίο performer όλων των εποχών.

Τέλος, τόνισε πως, «στο Jam είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον μεγαλύτερο αθλητικό θρύλο όλων των εποχών. Ήξερα ότι θα είναι κάτι συναρπαστικό» έλεγε σχετικά ο «Jacko», παραδεχόμενος ότι «για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ έπρεπε να παίξουμε ένα μονό και ήταν ντροπιαστικό. Δεν έχανε ποτέ σουτ!» είπε ο Jackson.

Δείτε εδώ το Making of του βίντεο κλιπ «Jam»: