Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πέρα από το θέαμα, τους αρέσει να μοιράζουν… απλόχερα και παρατσούκλια (ή αλλιώς nicknames, όπως τα λένε). Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα περισσότερα εξ αυτών περιγράφουν με μεγάλη ακρίβεια τα χαρίσματα και τα ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών. Κι αν διατηρείτε ακόμα αμφιβολίες περί τούτου, δεν έχετε παρά να δείτε την λίστα που ακολουθεί για να… καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις.

Βινς Κάρτερ – Air Canada: Όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον παρομοίασαν με τον Ντομινίκ Ουίλκινς λόγω των αλτικών του προσόντων. Επειδή, όμως, το “The Human Highlight Film” ήταν… πιασμένο, του δόθηκε το παρατσούκλι “Air Canada”, το οποίο και διατηρεί παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δεν αγωνίζεται στους “Πτερόσαυρους”.

Ντέιβιντ Λι – Da White Howard: Ίσως όχι τόσο κολακευτικό το παρατσούκλι του παίκτη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αφού τον παρομοιάζει με έναν… σύγχρονο σταρ του ΝΒΑ, τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο λόγος που του δόθηκε, όμως, έχει να κάνει με το γεγονός πως η επίδραση του στο παιχνίδι της ομάδας του είναι ίδιο με αυτό του σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς.

Σον Μάριον – The Matrix: Συνώνυμο της λέξης “αθλητικός”, το “The Matrix” δόθηκε στον Σον Μάριον, κυρίως για το γεγονός πως μπορούσε να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ομάδα του, παρά τον ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού που έχει.

Ντανίλο Γκαλινάρι – The Rooster: Το συγκεκριμένο παρατσούκλι “κόλλησε” στον Ιταλό φόργουορντ χάρη στην ικανότητά του να σουτάρει καλά από την περιφέρεια, αλλά και να διακρίνεται για τη διείσδυσή του, παρά το ύψος του.

Αμάρε Στούνταμαϊρ – Stat: Το “Stat” αποτελεί ακρωνύμιο του “Standing Tall and Talented” και δόθηκε στον φόργουορντ/σέντερ των Νιού Γιόρκ Νικς με αφορμή τους δεκάδες τρόπους που έχει να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Πολ Πιρς – The Truth: Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν για τους Μπόστον Σέλτικς, τότε λάμπει… η “Αλήθεια”. Ο αρχηγός των “Κελτών” μπορεί να βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αλλά παραμένει ένας ικανότατος “clutch shooter” με αποτέλεσμα να διατηρεί μέχρι και σήμερα το παρατσούκλι “The Truth”.

Τζος Σμιθ – J. Smoove: Τα δυνατά και εντυπωσιακά καρφώματα που κάνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι προσφέρουν θέαμα και κάνουν τους αντιπάλους του να τον βλέπουν με… φόβο, αλλά η ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του, ακόμα και την ώρα του καρφώματος, έδωσαν στον σούπερ σταρ των Ατλάντα Χοκς το συγκεκριμένο παρατσούκλι.

Κένεθ Φαρίντ – The Manimal: Ίσως το πλέον… αντιπροσωπευτικό παρατσούκλι της λίστας μας αφού ο φόργουορντ/σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς “μεταμορφώνεται” την ώρα του αγώνα σε… “Manimal”. Ήτοι ζώο – άνθρωπος!

Τσόνσι Μπίλαπς – Mr. Big Shot: Όταν η μπάλα “καίει”, τότε καλύτερα να πάει στα χέρια του Τσόνσι Μπίλαπς, ή αλλιώς… “Mr. Big Shot”. Ο πόιντ γκαρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς ήταν πάντοτε στην καριέρα του ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του, κάτι που του χάρισε το προσωνύμιο “Mr. Big Shot”.

Κέβιν Γκαρνέτ – The Big Ticket: Πρόκειται για το πρώτο παρατσούκλι που απέκτησε ο άλλοτε σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στους “Λύκους”. Άμα τη μετακόμισή του στους Μπόστον Σέλτικς του δόθηκε το λιγότερο… ευφάνταστο “KG”.

Καρμέλο Άντονι – Melo: Στην προκειμένη περίπτωση δεν απαιτήθηκε μεγάλη… διεργασία το παρατσούκλι του φόργουορντ των Νιου Γιόρκ Νικς. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν το δεύτερο συνθετικό του επωνύμου και όλα ήταν έτοιμα.

Ντουέιν Ουέιντ – Flash: Ο αρχηγός των Μαϊάμι Χιτ οφείλει το συγκεκριμένο παρατσούκλι στην έμπνευση της στιγμής του Σακίλ Ο’Νιλ, ο οποίος θέλησε να περιγράψει με αυτόν τον τρόπο τον θαυμασμό του για τις γρήγορες κινήσεις του Ντουέιν Ουέιντ στο παρκέ.
 
Κέβιν Ντουράντ – Durantula: Όπως η ταραντούλα, έτσι και ο Κέβιν Ντουράντ μπορεί να… “σκοτώσει” τον αντίπαλό του με ένα μόνο “τσίμπημα”. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό. Έτσι, παραφράστηκε το επώνυμό του και του δόθηκε το παρατσούκλι “Durantula”.

ΛεΜπρον Τζέιμς – King James: Από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, οι φιλοδοξίες ήταν κάτι παραπάνω από υψηλές. Έτσι, το “King James” δεν άργησε να γίνει το παρατσούκλι του, έστω κι αν μέχρι την περσινή σεζόν, οπότε κατέκτησε το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του, δεν ήταν λίγοι αυτοί που… τον ειρωνεύονταν.

Κόμπε Μπράιαντ – Black Mamba: Αν το τσίμπημα του “Darantula” είναι μια φορά θανατηφόρο, τότε αυτό του “Black Mamba” είναι… εκατό. Ο απόλυτος κυρίαρχος του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία απέκτησε το συγκεκριμένο προσωνύμιο επειδή, όπως και το συγκεκριμένο είδος φιδιού, δρα… με αστραπιαία ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.