To ντραφτ του NBA θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες με αρκετούς παίκτες να έχουν συγγενικές σχέσεις με πρώην και νυν παίκτες του «μαγικού κόσμου» και όχι. Μερικοί μάλιστα θα βρεθούν και στην πρώτη δεκάδα των επιλογών πιθανότητα καθώς αποτελούν εξαιρετικά ταλέντα.Αναλυτικά μερικοί από αυτούς, που θα επιλεχθούν σε δύο μέρες στην Νέα Υόρκη:

 

Αρ Τζέι Μπάρετ

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ, που αναμένεται να είναι στο Top-3 του ντραφτ, είναι γιος του Ροάν Μπάρετ, ο οποίος αγωνίστηκε στο St.John τη Νέας Υόρκης και μετά έκανε καριέρα στην Ευρώπη. Μάλιστα, το 2001 αγωνίστηκε στην Δάφνη έχοντας περάσει επίσης από ομάδες της Ισπανίας και της Γαλλίας. Οι σχέσεις του Μπάρετ με πρώην παίκτες δεν σταματούν εκεί καθώς νονός τους είναι ο σπουδαίος Στιβ Νας.

Ντάριους Γκάρλαντ:

Το μπασκετικό «μικρόβιο» ο Ντάριους Γκάρλαντ το κόλλησε από το πατέρα του Ουίνστον. Ο Ουίνστον Γκάρλαντ έπαιξε μπάσκετ για 7 σεζόν στο NBA αγωνιζόμενος σε Ουόριορς, κλίπερς, Νάγκετς, Ρόκετς και Τίμπεργουλφς. Ο γιος του Ντάριους, σύμφωνα με αναλυτές, είναι πιο ταλαντούχος από τον πατέρα του καθώς ο νεαρός γκαρντ αναμένεται να επιλεχθεί στην λοταρία.

Μπολ Μπολ

Ο γιος του Μανούτε Μπολ θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στο NBA με τους αναλυτές να μιλούν για κάποιες ομάδες να είναι έτοιμες να τον επιλέξουν σίγουρα στον πρώτο γύρο και ίσως στις πρώτες 14 θέσεις του ντραφτ. Ο Μπολ Μπολ έχει εξαιρετικά προσόντα, όπως ακριβώς και ο πατέρας του, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους «μπλοκέρ» στην ιστορία της λίγκας και ένας από τους ψηλότερους παίκτες που αγωνίστηκαν στο NBA. O Μπολ πάτησε τα παρκέ του ΝΒΑ με τις φανέλες των Ουίζαρντς, Ουόριορς και Σίξερς, μένει να δούμε με ποια ομάδα θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα ο γιος του,Μπολ Μπολ.

Τζοντάι Πόρτερ

Ο αδελφός του Τζοντάι Πόρτερ είναι ο παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, Μαικλ Πόρτερ Τζούνιορ. Ο Μάικλ επιλέχθηκε πέρυσι στο νούμερο 14 του ντραφτ από τους «Σβώλους» καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός στην μέση δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί όλη την σεζόν, ενώ παράλληλα τον «έριξε» στο νούμερο 14. Ο Τζοντάει Πόρτερ αναμένεται να επιλεχθεί στον πρώτο γύρο του φετινού  ντραφτ.

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Ο φόργουορντ του Φλόριντα Στέιτ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του το Μάρτιο και πλέον είναι πολύ πιθανό να επιλεχθεί στα τέλη του πρώτου γύρου. Ο Καμπενγκέλε έχει καταγωγή από τον Κονγκό αλλά μεγάλωσε στον Καναδά. Ακόμη αποτελεί τον ανιψιό του σπουδαίου Ντικέμπε Μουτόμπο, που έκανε τρομερή καριέρα με Νάγκετς, Ατλάντα και Σίξερς.