Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία των Star Wars: “The Force Awakens” έχει κυκλοφορήσει από την περασμένη εβδομάδα στους κινηματογράφους, ενώ από την Πέμπτη(24/12) ξεκίνησε να προβάλλεται και στη χώρα μας. Το νέο επεισόδιο σημειώνει ήδη ρεκόρ εισπράξεων ανά τον πλανήτη, προκαλώντας… παραλήρημα στην αγορά και στο κοινό. Έτσι λοιπόν και η ιστοσελίδα hypun.com αποφάσισε, παραμένοντας στο κλίμα των ημερών, να μετατρέψει μερικούς από τους πρωταγωνιστές του ΝΒΑ (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) σε πρωταγωνιστές των ταινιών Star Wars, με τα τελικά αποτελέσματα να προκαλούν άφθονο γέλιο. Ας δούμε λοιπόν τί ρόλο θα μπορούσαν να έχουν μερικά από τα πιο επιφανή πρόσωπα του “μαγικού” κόσμου σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό.

Φιλ Τζάκσον-Υoda

yoda_jackson.png

Ο κόουτς Φιλ Τζάκσον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες  συστάσεις καθώς αποτελεί ένα από τους πιο επιτυχημένους, αν όχι τον πιο επιτυχημένο προπονητή  στην ιστορία της λίγκας, έχοντας κατακτήσει 11 πρωταθλήματα με τις τρομερές ομάδες που είχε δημιουργήσει στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν και στους Λος Άντζελες Λέικερς των Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’ Νιλ. “Μάστερ” της προπονητικής ο κόουτς “Φιλ”, όπως “Μάστερ” ήταν και ο Γιόντα, με τους δύο “δάσκαλους” να βοηθούν στην καριέρα τους ουκ ολίγους “μαθητές” τους να φτάσουν στην επιτυχία. Με την σοφία και την ευφυΐα τους να τους χαρακτηρίζει η ταύτιση είναι προφανής, καθώς και οι δύο “Mάστερς” ήταν σε στενή επαφή με τη “Force”, έχοντας βρει τον τρόπο να την ελέγχουν απόλυτα.

Ζακ Ράντολφ- Jabba The Hutt

FotorCreated21-1024x576.jpg

O Zακ Ράντολφ αποτελεί ένα από τους πιο χαρισματικούς ψηλούς της τελευταίας 15ετίας, με τρομερό “ρεπερτόριο” και αποτελεσματικότητα κάτω από το καλάθι και κύριο γνώρισμα του τις πολύ καλές τοποθετήσεις του κορμιού του, προκειμένου να κερδίσει το πλεονέκτημα από τον αντίπαλο του. Τα αθλητικά του προσόντα δεν ήταν ποτέ χαρακτηριστικό του τρόπου παιχνιδιού του, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Ράντολφ από το να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και να διαπρέπει σε όλη την καριέρα του. Αφού λοιπόν “καταπίνει” τους αντίπαλους ψηλούς θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το ρόλο του Jabba The Hutt, ο οποίος πέρα από τον μεγάλο του όγκο, “καταβρόχθιζε” και τους εχθρούς του.

Λεμπρόν Τζέιμς-Darth Vader

enhanced-4014-1446219732-3.png

 O Λεμπρόν Τζέιμς είναι ο παίκτης που σχεδόν μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ τον τίτλο του καλύτερου και πληρέστερου παίκτη, καθώς και αυτόν του απόλυτου σταρ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αλλάξει τις ισορροπίες στον “μαγικό” κόσμο τόσο εντός των γραμμών του παρκέ με τα… κατορθώματα του, όσο και εκτός, κυρίως με την απόφαση του να εγκαταλείψει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το καλοκαίρι του 2010, διχάζοντας την κοινή γνώμη. Ο “Εκλεκτός” και “Βασιλιάς” του ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να έχει άλλο ρόλο πέρα από αυτόν του “Εκλεκτού” των ταινιών, Darth Vader, ο οποίος αφού πρώτα αρνήθηκε τη φωτεινή πλευρά της “Force”, όταν εγκατέλειψε το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι, επέστρεψε πίσω για να διορθώσει το λάθος του και να επαναφέρει την ισορροπία.

Ράσελ Ουέστμρουκ-Han Solo

enhanced-11980-1446219826-3.png

Ο σταρ της Οκλαχόμα, Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι ένας “δυναμίτης” μέσα στο γήπεδο, καθώς επιτίθεται στα αντίπαλα καλάθια χωρίς φόβο και με τρομερό ενθουσιασμό. Η “cool” αύρα του, σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του θα μπορούσε να του δώσει το ρόλο του πιο “cool” αλλά και ατρόμητου χαρακτήρα των ταινιών, του Han Solo.

Κόμπε Μπράιαντ-Obi Wan Kenobi

enhanced-22464-1446219860-1.png

Το νούμερο ένα του ΝΒΑ για πολλά χρόνια, Κόμπε Μπράιαντ, έχει ανακοινώσει την απόσυρση του από την ενεργό δράση το ερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας να παρουσιάσει μια υπέρλαμπρη καριέρα γεμάτη από τίτλους και ατομικά επιτεύγματα που τον έχουν ήδη τοποθετήσει στο “πάνθεον” του παγκοσμίου μπάσκετ. Με τους απανωτούς τραυματισμούς  που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια, ο σούπερ σταρ των Λέικερς πλέον έχει πιο πολύ το ρόλο του μέντορα και του “δασκάλου” για τους νεώτερους παίκτες που έχουν την ευκαιρία να “μαθητεύσουν” δίπλα του. Έτσι λοιπόν θα μπορούσε άνετα να υποδυθεί τον Κ-Obi Wan Kenobi, έναν από τους καλύτερους Jedis του γαλαξία που πλέον έχει αναλάβει τα καθήκοντα του καθοδηγητή και του προτύπου.

Κέβιν Ντουράντ-Mace Windu

FotorCreated41-1024x576.jpg

 Ο Κέβιν Ντουράντ, πέρα από μοναδικός παίκτης με ασύλληπτα προσόντα και τρομερή “γκάμα” στο παιχνίδι του, είναι ίσως και ο ορισμός του αντι-σταρ. Χωρίς να προκαλεί ποτέ με την συμπεριφορά του τόσο εντός όσο και εκτός των γραμμών του παρκέ και κυρίως χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αυτοπροβολής, ο “KD” θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του Mace Windu, οποίος αποτελούσε ένα υπόδειγμα Jedi, στο αίμα του οποίου κυλούσε μόνο η φωτεινή πλευρά της “Force”, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως χαριζόταν στους εχθρούς του.

Στεφ Κάρι-Luke Skywalker

enhanced-19279-1446219763-2.png

Ο Στεφ Κάρι έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο με τα απίστευτα κατορθώματα του, ξεκινώντας από την περασμένη χρονιά, όταν και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος, καθώς και του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου και συνεχίζοντας με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο και στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι ομοιότητες του με τον πρωταγωνιστή των ταινιών, Luke Skywalker, είναι εμφανής, καθώς και οι δύο είναι νέοι, τρομερά ταλαντούχοι και όλος ο κόσμος τους λατρεύει και θα ήθελε φυσικά να βρίσκεται στη θέση τους και να έχει τις δυνατότητες τους. Στεφ Κάρι και Luke Skywalker πρωταγωνιστούν σε ΝΒΑ και Star Wars, φέρνοντας εις πέρας ακόμα και τις πιο δύσκολες φαινομενικά αποστολές και όλα αυτά μέσα στο σώμα ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Γίνετε να μην τους  λατρεύεις;

Ντέιβιντ Στερν-Emperor (Darth Sidius)

enhanced-20995-1446219990-5.png

Κάθε καλή ταινία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει και έναν “ωραίο” κακό χαρακτήρα. Στις ταινίες των Star Wars το ρόλο αυτό τον έχει ο “Εmperor” (Darth Sidious) που προσπαθεί με κάθε μέσο να διατηρήσει την εξουσία του, αλλά βέβαια πλέον δεν βρίσκεται κοντά μας. Όπως κοντά στο ΝΒΑ δεν βρίσκεται πια και ο επί 30 χρόνια εμβληματικός του κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από τον Ιανουάριο του 2014 από τον Άνταμ Σίλβερ. Παρ’ όλα αυτά, οι ενέργειες και οι αποφάσεις και των δύο συνεχίζουν να επηρεάζουν τόσο τον κόσμο του ΝΒΑ όσο και την “Αυτοκρατορία”. Έτσι λοιπόν, ο Ντέιβιντ Στερν θα ήταν μια καλή επιλογή για τον ρόλο του “Palpatine”.