Ήταν καλοκαίρι του 1986, δηλαδή μόλις είχε τελειώσει η δεύτερη σεζόν του MJ στον “μαγικό κόσμο” του NBA. Μία σεζόν που ο Jordan δεν απόλαυσε καθώς είχε σπάσει το πόδι του και όταν επέστρεψε στην ενεργό δράση έπαιζε με χρονικούς περιορισμούς. Μία σεζόν που όμως οι Bulls κατόρθωσαν και μπήκαν στα Playoff ως όγδοοι στην Ανατολική Περιφέρεια. Εκεί τους περίμεναν οι, μετέπειτα πρωταθλητές, Boston Celtics, οι οποίοι παρά τις απίστευτες επιδόσεις του Michael Jordan δεν δυσκολεύτηκαν να “σκουπίσουν” τους “ταύρους”.

Ο Jordan μετά από μία τόσο περίεργη και επίπονη σεζόν θα μπορούσε να πάει διακοπές όπως οι περισσότεροι παίκτες του NBA, ξεκουράζοντας κιόλας το τραυματισμένο του πόδι. Όμως, αποφάσισε να πάει στην Ιταλία και να λάβει μέρος σε παιχνίδια επίδειξης όπου φυσικά έκανε θραύση, προετοιμάζοντας τον εαυτό του για την τρίτη του σεζόν στο NBA (1986-1987).

Σε ένα από εκείνα τα παιχνίδια στην Τριέστη ο MJ έσπασε το ταμπλό με ένα κάρφωμα του (με μουσική υπόκρουση του χιτ της εποχής “Crocodile Dundee”):

 

Και έτσι κυκλοφόρησαν τα Air Jordan 1 “Shaterred Backboard” τα οποία κάνουν “χρυσές πωλήσεις” αυτή την εποχή:

Η επόμενη σεζόν αποδείχθηκε μία από τις καλύτερες στην καριέρα του MJ, σε προσωπικό επίπεδο, σκοράροντας 37.1 πόντους και έχοντας στο σύστημα αξιολόγησης 29.8 βαθμούς μέσο όρο! Οι Bulls βελτιώθηκαν τερματίζοντας πέμπτοι (ρεκόρ 40-42) αλλά έπεσαν εκ νέου πάνω στους Celtics οι οποίοι τους απέκλεισαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.